1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEKMELEYİP 6'NCI KATTAN ATTILAR!
TEKMELEYİP 6'NCI KATTAN ATTILAR!

TEKMELEYİP 6'NCI KATTAN ATTILAR!

Gazimağusa’da Kaymak Apartmanı’nın 6’ıncı katından beton zemine düşürülen Nijeryalı Ebinabo Tariyemienya ile ilgili cinayet davası sürüyor… Meselenin tahkikat subayı, soruşturmayla ilgili detayları anlattı:

A+A-

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’da 2015’te, Kaymak Apartmanı’nda kaldığı dairede, ciddi şekilde darp edildikten sonra, balkonda, tek ayak üzerinde bulunduğu sırada bir tekme darbesiyle, 6 kattan beton zemine düşürülen 22 yaşındaki Nijeryalı üniversite öğrencisi Ebinabo Tariyemienya’nın ölümüyle ilgili dava sürüyor.

Başkan Melek Esendağlı, Yargıç Murat Soytaç ve Yargç Seran Bensen’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda görüşülen davanın dünkü celsesinde,  İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, Olalekan Nicholas Agboola ve Adetola Oluwadamilar isimli sanıklar ve sanıkları temsilen Avukat Sinan Şemiler hazır bulundu.

Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, soruşturma kapsamında yaptıklarını anlatması için, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde görevli meselenin tahkikat subayı Hilmi Sonoğlu’nu tanık kürsüsüne çağırdı.

Dünkü celsede, mahkemeye, meseleyle ilgili temin edilen raporlar sunuldu, böylece emare sayısı 101 oldu.

Cezai ehliyetleri var

Aldıkları bilgi sonrası, Ebinabo’nun ölümüyle ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıp, titiz bir şekilde olayı aydınlatmak için araştırma yaptıklarını anlattı.

Sanıkların, Ebinabo’yu, olay öncesi eğlenmeye gittikleri barda, arkadaşlarının kafasında bira şişesi kırdığı için ciddi şekilde darp edip, balkondan düşmesine sebebiyet verdiğini söyleyen tanık subay, yazılı dava tebliğ ettiği her iki sanığın yazılı dava tebliğine, “I don’t accept” (Kabul etmiyorum) diye yanıt verdiklerini dile getirdi.

Her iki sanığın işlenen suça yönelik cezai ehliyetlerinin tam olduğuna vurgu yapan tanık subay, bu yönde temin ettiği raporu mahkemeye emare olarak sundu.

Sonoğlu, ayrıca, olay tarihinde ve anında, görüş mesafesinin gayet net olduğunu da tespit ettiğini dile getirerek, bölgedeki birçok işyerine ait kamera görüntülerini topladığını ve tabettirdiğini anlattı.

Duruşma, kaldığı yerden, dinlenmek üzere, 31 Mayıs 2017’ye ertelendi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.