1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEKNİK KOMİTELER EYLÜL’DE FAALİYETTE
TEKNİK KOMİTELER EYLÜL’DE FAALİYETTE

TEKNİK KOMİTELER EYLÜL’DE FAALİYETTE

Teknik Komiteler Eylül’de faaliyette

A+A-

ANASTASİADİS TEKNİK KOMİTE ÜYELERİYLE GÖRÜŞTÜ

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yarın yapacakları görüşmede teknik komitelerin yetkileri ve işleyişleri konusunu ele almalarının beklendiği bildirildi. Anastasiadis’in dün ilk kez teknik komite üyeleriyle bir araya geldiği kaydedildi.

Fileleftheros gazetesi, “Teknik Komiteler Eylül’de” başlığı altında verdiği haberinde, Anastasiadis ve Eroğlu’nun yarın yapacakları görüşmede teknik komiteler konusunu da ele almalarının beklendiğini ve iki liderin uzlaşıya varmaları durumunda teknik komitelerin Eylül ayında görüşmeye başlayacağını yazdı.

Gazete, Anastasiadis’in dün ilk kez dokuz teknik komitenin üyeleriyle bir araya gelerek, Kıbrıs sorunundaki gelişmeler hakkında bilgi verdiğini yazdı. Gazeteye göre Rum lider, “Türk tarafının tutumu sebebiyle koşulların iyimser olmadığı” yönünde söylemlerde bulundu.

Habere göre, Anastasiadis, Kıbrıs Türk tarafının teknik komiteleriyle görüşmeler başladığında hangi çerçevede faaliyet göstereceklerine ilişkin teknik komiteleri de bilgilendirdi.

 Anastasiadis ile Eroğlu’nun yarın ve pazartesi günleri yapacakları görüşme hazırlıklarının devam ettiğini belirten gazete, Kıbrıs Türk müzakereci Kudret Özeday’ın doğalgaz konusundaki açıklamalarına da yer verdi.

BAŞPİSKOPOS HRİSOSTOMOS: KKTC’YE “TANINMA YOK”

Öte yandan Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, çözüm müzakerelerinin Türkiye’nin tutumu sebebiyle bir noktada kesintiye uğrayacağını iddia ederek “400 yıl da geçse Türkiye’nin KKTC’ye devlet statüsü kazandıramayacağını” iddia etti.

Gazeteye göre, Hrisostomos, çözüm müzakerelerine yönelik bir soruya verdiği yanıtta Türkiye’nin hedefinin KKTC’ye devlet statüsü kazandırmak olduğunu ve müzakerelerin Türkiye’nin tutumu sebebiyle sonuçlanmayacağına inandığını söyledi.

RUM DAİMİ TEMSİLCİDEN BM GENEL SEKRETERİNE MEKTUP

Gazete bir diğer haberinde, Rum BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Nikos Emiliu’nun BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a bir mektup göndererek, Türkiye’yi şikayet ettiğini yazdı.

Habere göre, Emiliu mektubunda, Türkiye’nin sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin hava sahasını ihlal ederek, hava trafiğini düzenleyen uluslar arası kuralları çiğnediğini; böylelikle egemenliğini ve toprak bütünlüğünü sürekli ihlal ettiğini” iddia etti.

Gazete, Emiliu’nun 18 Haziran’da gönderdiği ve 1 Temmuz’da resmi BM belgesi olarak dolaşıma verilen mektubunda ayrıca, Türkiye’nin bu eylemleriyle uluslar arası uçuş güvenliğini tehlikeye attığını da savundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.