1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEKNOKRAT HÜKÜMETİN 51 GÜNLÜK TARİHÇESİ
TEKNOKRAT HÜKÜMETİN 51 GÜNLÜK TARİHÇESİ

TEKNOKRAT HÜKÜMETİN 51 GÜNLÜK TARİHÇESİ

Başbakan Sibel Siber, hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na sundu.

A+A-

CUMHURBAŞKANI EROĞLU, SİBER’E HİZMETLERİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ, BİRÇOK ŞEYİ KISA ZAMANA SIĞDIRDIKLARINI SÖYLEDİ

Başbakan Sibel Siber, hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na sundu.

Siber, 28 Temmuz Pazar günü yapılan Erken Genel Seçim sonuçlarının bugün Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Eroğlu’na istifasını sunmak üzere saat 16.00’da Cumhurbaşkanlığı’na gitti.

Başbakan Sibel Siber, yasa gereği yeni hükümetin kurulmasına olanak sağlamak amacıyla istifasını sunduğunu belirterek, hükümetin istifasını yazılı olarak da Cumhurbaşkanı’na verdi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Siber’e bugüne kadar yaptığı hizmetler için teşekkür ederek, yeni hükümet kuruluna kadar Başbakanlık görevine devam etmesini istediğini belirtti ve bunu yazılı olarak da Siber’e sundu.

Sibel Siber’e ve hükümetine görevi süresince yaptığı hizmetler için teşekkür eden Eroğlu, “Birçok şeyi kısa zamana sığdırdınız. Bugüne kadar almış olduğunuz görevi layığıyla yerine getirdiniz. Bakanlar Kurulu’yla birlikte birçok icraatlarda bulundunuz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Siber’in “Birçok şeyi kısa zamana sığdırdığını ve oldukça fazla oyla yeniden milletvekili seçildiğini” kaydederek, Siber’e hükümet kurulduktan sonra alacağı görevlerde de başarı diledi.

Siber de Cumhurbaşkanı’nın sözlerine teşekkür ederek “İnşallah ülkemiz adına hayırlı, uğurlu, güzel günler bizi bekliyor” dedi.

TEKNOKRAT HÜKÜMETİN 51 GÜNLÜK TARİHÇESİ

UBP hükümetinin güvensizlik önergesiyle düşürülmesinin ardından CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Sibel Siber’in başkanlığındaki teknokrat hükümet, 13 Haziran’da kurulmuş; 23 Haziran’da ise Meclis’te güvenoyu almıştı.

Başbakan Sibel Siber başkanlığında 4 CTP-BG, 3 DP-UG ve 3 TDP'li bakandan oluşturulan geçici hükümette şu isimler yer almıştı:

“CTP-BG: Dışişleri Bakanı Kutlay Erk, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Gülsün Yücel, Maliye Bakanı Zeren Mungan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar.

DP-UG: Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsmail Başarır, Ekonomi ve Enerji Bakanı Atay Ahmet Raşit, Sağlık Bakanı Dr. Nuri Gökşin”

TDP: Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sami Dayıoğlu, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı.”

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ

28 Temmuz erken genel seçiminde seçilen milletvekilleri 5 Ağustos Pazartesi günü mazbatalarını alacak; 12 Ağustos Pazartesi günü de Meclis’in ilk toplantısında ant içecek.

Bunun ardından Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hükümeti kurabilecek bir milletvekiline hükümeti kurma görevi verecek. Görevi alan milletvekilinin hükümeti kurmak için 15 günlük süresi olacak. Bu sürede hükümeti kuramazsa, görevi iade edecek ve süreç başka bir milletvekiliyle tekrarlanacak.

28 Temmuz seçiminde CTP-BG 21; UBP 14, DP-UG 12 ve TDP de 3 milletvekilliği kazanmıştı. Hiçbir parti tek başına hükümet kuracak çoğunluğa ulaşamadığı için koalisyon hükümetinin kurulması gündemde.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.