1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEKSAS DEĞİL KIBRIS
TEKSAS DEĞİL KIBRIS

TEKSAS DEĞİL KIBRIS

Teksas değil kıbrıs

A+A-

Suna ERDEN

Ortaköy’de gece saatlerinde polis, kendilerine borcu olan iki kardeşten birini rehin tutup, diğer kardeşi de zorla kaçırmaya çalışan Pakistanlı 4 kişiyi silahlı operasyon sonucu tutukladı

Lefkoşa’da önceki akşam polis ile soyguncular arasında yaşanan kovalamacada silahlar patladı. Alacak verecek meselesi yüzünden bir kişiyi kaçırdıkları öne sürülen Pakistan uyruklu 4 kişi Ortaköy’de polisin havaya 4 el ateş açması sonucu gözaltına alındı. İddialara göre, kendilerine borcu olan Pakistanlı Kemuoran Manzura’yı evlerinde rehin tutup, kardeşi İmran Manzura’dan 5 bin Euro isteyen Sohail Ahmad, Malik Shahevkh, Hasan Ali Cilani,Taımour Sabır, bin 500 Euro aldıktan sonra geriye kalan parayı getirmesi için İmran Manzura’yı zorla araca bindirip kaçırmaya çalıştı. Bir fırsatını bularak araçtan kaçmayı başaran Manzura, polisi arayarak yardım istedi. Zanlıların peşine düşen polis, dur ihtarına uymadıkları için havaya ateş açmak zorunda kaldı.

KARDEŞİ REHİN TUTUP PARA İSTEDİLER

Ortaköy’de yaşanan hareketli dakikaların ardından gözaltına alınan zanlılar dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da duruşmaya çıkarıldı. Polis, zanlıların daha sonra Manzura’nın kardeşi İmran Manzura’yı arayıp para istediklerini ve vermemesi halinde abisini öldüreceklerini söylediklerini belirtti.

Polis, İmran Manzura’nın zanlıların talebi üzerine olay yerine gittiğini ve zanlıların burada İmran Manzura’nın üzerinde bulunan bin 500 Euro parayı alıp, geri kalan parayı alacakları yere götürmek amacı ile zorla araca bindirip insan kaçırmaya teşebbüs ettiklerini ifade etti.

Zanlıların aynı gün tespit edilip tutuklandıklarını kaydeden polis, iki kardeşten alınan 200 Dolar, bin 500 Euro ve 70 TL’nin kayıp olduğunu, alınacak ifadeler, bulunması gereken emareler ve aranan iki kişi daha olduğunu belirterek zanlıların bir gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

ALACAKLARI VARDI İDDİASI

Mahkeme zanlıların bir gün tutuklu kalmasını talep ederken söz hakkı alan Malik Shahevkh, ülkede öğrenci olarak bulunduklarını, Kemuoran Manzura’dan alacakları olduğunu ve aylardır kendilerini oyaladıklarını öne sürdü. Zanlı, Kemuoran Manzura’nın birçok kişiye borcu olduğunu da ileri sürerek, konuyla ilgili daha önce polise şikâyetçi olduklarını dile getirdi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.