1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEL-SEN BAŞKANI SOYSAN’DAN FİBER OPTİK HATLA İLGİLİ AÇIKLAMA
TEL-SEN BAŞKANI SOYSAN’DAN FİBER OPTİK HATLA İLGİLİ AÇIKLAMA

TEL-SEN BAŞKANI SOYSAN’DAN FİBER OPTİK HATLA İLGİLİ AÇIKLAMA

TEL-SEN Yönetim Kurulu Başkanı Tamay Soysan, Telekomünikasyon Dairesi’nin verdiği hizmetlere göz dikildiğini savunarak,

A+A-

“KKTURKCELL FİBER KABLO DÖŞEMEYİ BAZ İSTASYONLARINI GÜÇLENDİRMEK İÇİN İSTİYORSA BOŞUNA PARA VE ZAMAN HARCAMASIN, TELEKOMÜNİKASYON DAİREMİZİN FİBER ALTYAPISINI KULLANSIN...”

Kıbrıs Türk Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (TEL-SEN) Yönetim Kurulu Başkanı Tamay Soysan, Telekomünikasyon Dairesi’nin verdiği hizmetlere göz dikildiğini savunarak, haberleşmede tekelleşmenin önünü açacak uygulamaların hayata geçirilmeye çalışıldığını ileri sürdü.

TEL-SEN adına yazılı bir açıklama yapan Soysan, hükümetin Kuzey Kıbrıs Türkcell’e fiber optik hat çekmesi için imtiyaz tanındığını savunarak, bunu engellemek için tüm yasal haklarını kullanacaklarını söyledi.

“Bizim sorunumuz KKTURKCELL’le değil. Bizim sorunumuz KKTURKCELL’in Telekomünikasyon Dairesi’nin verdiği hizmetlere göz dikmesi, daireyi ortadan kaldıracak taleplerde bulunmasıyla ilgilidir” diyen Tamay Soysan şunları ekledi:

“KKTURKCELL iddia edildiği gibi, fiber kablo döşemeyi baz istasyonlarını güçlendirmek için istiyorsa bunun için boşuna para ve zaman harcamasın. Telekomünikasyon Dairemizin fiber altyapısını kullanarak bunu rahatlıkla yapabilir. Tabi niyet sadece buysa... Ancak bize göre niyet bu değildir...”

“DAİRENİN KENDİNİ YENİLEME VE HİZMET KALİTESİNİ ARTIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR....”

Açıklamasında, Telekomünikasyon Dairesi’nin durumunu da değerlendiren ve daireye uzun yıllar yatırım yapılmadığını savuna Soysan, “Daire halka verdiği hizmette geri kalmıştır. Ancak Elektronik Haberleşme Yasası’nın hayata geçmesinden sonra yatırımlar kaçınılmaz olmuştur. Son dönemde az da olsa yatırımlar yapılmaya başlandı. Dairenin kendini yenileme ve hizmet kalitesini artırma çalışmaları süratle devam etmektedir. Halkımız bundan en kısa sürede faydalanmaya başlayacaktır” ifadesini kullandı.

“ELEKTRONİK HABERLEŞME YASASI’YLA AMAÇLANAN DAİRENİN GELECEĞİNİ KURTARMAKTI...”

Açıklamasında Elektronik Haberleşme Yasası’nın Meclisteki hazırlık çalışmalarına da değinen ve süreçle ilgili bilgi veren Tamay Soysan, “Bu yasayla amaçlanan Telekomünikasyon Dairesi’nin geleceğini kurtarmak, dairenin kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak, halka ucuz, kaliteli çağdaş hizmetin götürülmesinin önünü açmaktı” dedi.

Yazılı açıklamasında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın Telekomünikasyon Dairesi’nin gelirlerinin bir kısmının yatırıma dönebilmesi için önerge hazırladığını da savunan Soysan, “Sendikamızın ilk adımda uygun gördüğü ve desteklediği bu önergenin hükümet tarafından da desteklenmesi gerek” ifadesini kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.