1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEL-SEN: “BİZE YALAN SÖYLEDİLER”
TEL-SEN: “BİZE YALAN SÖYLEDİLER”

TEL-SEN: “BİZE YALAN SÖYLEDİLER”

Tamay Soysan, “Başbakan, Başbakan Yardımcısı ve Bayındırlık Ulaştırma Bakanı’nın Tel-Sen Yönetimi’ne dolayısıyla da Telekomünikasyon Dairesi çalışanlarına yalan söylediğini” iddia etti.

A+A-

Kıbrıs Türk. Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) Başkanı Tamay Soysan, “Başbakan, Başbakan Yardımcısı ve Bayındırlık Ulaştırma Bakanı’nın Tel-Sen Yönetimi’ne dolayısıyla da Telekomünikasyon Dairesi çalışanlarına yalan söylediğini” iddia etti.

Soysan yaptığı yazılı açıklamada geçen ay Başbakanlık, Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı ve Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığı’na ziyaretler gerçekleştirdiklerini anlatan Soysan, görüşmelerde sorunlarının çözüleceği yönünde umutlandıklarını ancak son günlerde yaşananlara bakıldığında “ziyaretlerde yaşananların yalan ve samimiyetsiz olduğunu” gördüklerini söyledi.

Yaptıkları temaslarda Telekomünikasyon Dairesi’nin kullanımına verilmek üzere yapılmaya başlanan binanın bir başka kuruluşa devredilmesine karşı olduklarını söylediklerini ve binanın bir an önce bitirilmesini talep ettiklerini kaydeden Soysan, şöyle devam etti:

“Başbakan ve Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığı tarafından bina konusundaki hassasiyetimizin anlaşıldığı bizlere ifade edilerek çözüm bulunacağı, bu çözümün içerisinde de bir başka bina ile takas konusunun daha ağırlıklı olduğu belirtildi.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş tarafından ise binanın başka bir kuruluşa verilmesinin söz konusu olmayacağını, 2012 yılında bir adımın atılması bu hükümetin bunun altında kalmasını gerektirmediğini binanın bitirilerek Telefon Dairesi’nin kullanımında kalacağı hatta büyütülerek posta dairesi ile birlikte kullanılabileceği ifade edildi.

Ancak bina konusunda Bakanlığımızın ürettiği çözüme baktığımızda büyük hayal kırıklığı yaşamaktayız. Tel-Sen üyeleri ile adeta alay edilmiş onlara yalan söylenmiştir.

Telekomünikasyon Dairesi çalışanlarına bu hayal kırıklıklarını yaşatanlar bilmelidirler ki Tel-Sen yaşanan bu duruma gerekli cevabı en ağır şekilde verebilecek yeteneğe sahiptir ve verecektir.”
 
Telekomünikasyon Dairesi üzerinde “özelleştirme oyunları oynandığını” iddia eden Soysan, “binanın devrinin de bu oyunun bir parçası olduğu”  görüşünü dile getirdi.

Telekomünikasyon Dairesi bütçesine artış yapılmadığını söyleyen Soysan, özelleştirmeyi önlemek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.