1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEL-SEN EYLEM UYARISIDNA BULUNDU
TEL-SEN EYLEM UYARISIDNA BULUNDU

TEL-SEN EYLEM UYARISIDNA BULUNDU

TEL-SEN Eylem Uyarısında Bulundu

A+A-

Telekomünikasyon Dairesi’nde örgütlü sendika Tel-Sen’in Başkanı Tamay Soysan, dairenin özelleştirilmesi gereğini ortaya koyan açıklamalarla dairenin  yıpratılmaya, bütçe konulmayarak yeteneksiz bırakılmaya, personel başka dairelere aktarılarak çalışamaz hale getirilmeye çalışıldığını savundu. Soysan eylem uyarısında bulundu.

Soysan tarafından yapılan  yazılı açıklamada, “Tel-Sen Yönetim Kurulu olarak, CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Maliye Bakanı Birikim Özgür, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun yapmış olduğu açıklamalarına baktığımızda açıklamaların bir birini tamamlamaya çalışır şekilde yapıldığını ve tek bir amaca yönelik yapıldığını görmekteyiz. Ne yazık ki açıklamanın içinde daire ile ilgili ortaya konulan veriler hiçbir şekilde doğruyu yansıtmamaktadır. Üç muteber şahsın açıklamalarının içeriğinin doğru olmayışı her ne kadar düşündürücüyse de aslında bizlere tekrardan oyuna konmuş tiyatroları çağrıştırmıştır” denildi.

Tel-Sen’in 2010- 2013 yılları arasında da bu tip açıklamalarla muhatap olduğunu kaydeden Soysan, “Bu uygulamalar bize göre tabiri caizse minareyi çalmaya kılıf aramayla eş anlamlıdır. Daha açık belirtmek gerekirse daire angaje edilen bir firmaya, kamu özel işbirliği ortaklığı maskesiyle peşkeş çekilmeye çalışılıyor” iddiasında bulundu.

Ulaştırma Bakanı’nın kendine bağlı dairesinden haberi olmadığını ileri süren Soysan,  “Gelirlerle giderleri doğru karşılaştıramamış, sorunlar ne çözümü nasıl olmalı birleştirememiş, sektör ne durumda haberi yok, özerkleşmenin daire için neden söylendiğini anlamamış sadece diline kamu özel işbirliği diye bir laf dolamış gidiyor. Sn. Tahsin Ertuğruloğlu bunları söylüyorsunuz iyi güzel da altını niye doldurmuyorsunuz yoksa söyleyene değil söyletene mi bakmalıyız?” iddialarında bulundu.

Bütçe görüşmelerinde daireye aktarılan bütçenin maliye kalemlerine bırakılmasına göz yumulduğunu ve dairenin güçsüz bırakılmasının murat edildiğini ileri süren Soysan, şöyle dedi:

“Son günlerde dairemiz personellerinin ısrarla başka dairelere aktarılması kabul edilebilir değildir burada amaç daireyi kabiliyetsiz bırakmaktır grev sebebidir. Minareyi çalacak olanın kılıf hazırlamasına müsaade etmeyeceğimiz gibi organize işler de bulunanların oyununu bozmakta bizim görevimizse bunu da bugüne kadar çekinmeden yapan Tel-Sen yine yapacaktır. Haberleşmede grev kapıdadır. Bu defaki grevimiz bir önce ülkeyi enerjisiz haberleşmesiz bırakan grevimizden daha etkili olacağına da inancımız tamdır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.