1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TEL-SEN: 'HAKLI ÇIKMAK BİZLERİ ÜZÜYOR...'
TEL-SEN: 'HAKLI ÇIKMAK BİZLERİ ÜZÜYOR...'

TEL-SEN: 'HAKLI ÇIKMAK BİZLERİ ÜZÜYOR...'

“Telekomünikasyon Dairesi oldubittiye getirilerek birilerine peşkeş çekilmenin eşiğindedir.”

A+A-

Tel-Sen, basın açıklaması yayımlayarak, Telefon Dairesi’nde yaşanan son gelişmelere dikkat çekti. ‘ Haklı Çıkmak Bizleri Üzüyor… ’ başlığı ile yapılan açıklamada  “Telekomünikasyon Dairesi oldubittiye getirilerek birilerine peşkeş çekilmenin eşiğindedir” denildi
Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan imzasıyla yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

"Telekomünikasyon Dairesinde yaşanan süreç içerisinde birçok defa uyarılarda bulunduk. Uyarılarımız dikkate alınsın diye eylemler grevler yaptık ancak her defasında bizlere rağmen, bizim uyarılarımıza rağmen kararlar alındı. Alınan kararların doğruluğu hep birileri tarafından kamuoyuna aktarılmaya çalışılarak Tel-Sen’in haksızlığı öne sürüldü. Gelinen noktaya baktığımızda ise Tel-Sen yine haklı çıktı. Telekomünikasyon Dairesi oldu bittiye getirilmenin eşiğine geldi.

Telekomünikasyon Dairesinin rekabete hazırlanacağını savunanlar geçen bir buçuk yıllık süreçte defalarca uyarmalarımıza devam etmemize rağmen Telekomünikasyon Dairesine tabiri caizse bir çivi dahi çakmadılar. Herhangi bir yatırım yapmadılar zamanın dolmasını beklediler şimdi de zaten bu halimizle rekabet edemeyiz, Telekomünikasyon Dairesinin işletme hakkını devretmeliyiz demeye başladı.

29 Aralık 2011’de meclisimizden oybirliği ile geçen ‘Elektronik Haberleşme Yasası’ geçmeden önce yaptığımız açıklamalarda düzenlediğimiz toplantılarda gerçekleştirdiğimiz grev ve eylemlerde, bu yasanın Telekomünikasyon Dairesinin rekabet edebilir duruma gelene kadar çıkmaması gerekliliğini belirtmemize rağmen her ne hikmetse muhalefetin desteği alınarak da sendikaya ve topluma da işte geçici madde koyduk sabit telefon hizmeti iki yıldan önce verilemeyecek bu süreçte de Telekomünikasyon Dairesi rekabete hazırlanacak denilerek bu yasa çıkarıldı.

Tel-Sen o günlerde Meclis önünde eylemler gerçekleştirdi, yasanın görüşüldüğü meclis alt komitesine katılma çağrısında bulundu, katıldı uyarılarda ve önerilerde bulundu ancak bizlere merak etmeyin Telekomünikasyon Dairesi rekabete hazır olacak diyenler belli ki bu uyarıları dikkate almadı.

Telekomünikasyon Dairesinin rekabete hazırlanacağını savunanlar geçen bir buçuk yıllık süreçte defalarca uyarmalarımıza devam etmemize rağmen Telekomünikasyon Dairesine herhangi bir yatırım yapmadılar herhangi bir düzenleme getirmediler tam tersine; Bir başka sendika ile anlaşarak sendikanın devletteki temsiliyet yetkisini kullanarak Telekomünikasyon Dairesinde çalışan işçi ve geçici işçi geçici memur statüsündeki personeli başka dairelere aktarmaya çalışanlar ki sendikamız müdahil oldu da bu aktarma en azından daha sağlıklı bir hale getirildi Tel-Sen ile vardık diye açıkladıkları uzlaşmayı çeşitli bahanelerle geciktirdiler, kurultay bahanelerini öne sürdüler, toplantılara gelmediler, toplantıları ertelediler ve uzlaşının hayata geçmesini geciktirdiler.

Ayni zihniyet Telekomünikasyon Dairesinin kurtuluşunun AB projesi kapsamında alınacak hibe sistemlerdir diye bas bas bağırmasına rağmen şimdilerde ise sistemlerin çare olmayacağını belirtmekte çarenin işletme hakkını devretmekte olduğunu işaret etmektedir.

Zihniyet aynidir. Zihniyet, borçlandır batır sat kurtul zihniyetidir. İlk günden bu yana söylediğimiz budur ve geldiğimiz noktada görmekteyiz ki Telekomünikasyon Dairesi oldu bittiye getirilerek birilerine peşkeş çekilmenin eşiğindedir. Bunların olacağını üç yıldan bu yana söyleyen Tel-Sen’in haklı çıktığını görmek bizleri üzmektedir.

Bayındırlık Ulaştırma Bakanı’na sesleniyoruz, hani Telekomünikasyon Dairesini yapılandıracak çağdaş teknolojiyi getirecek en hızlı ve en ucuz şekilde gençliğimizin hizmetine sunacaktınız ve bunun engellenmesi için önünüze taş koyanların taşını kıracaktınız. Yoksa Telekomünikasyon Dairesini yeniden yapılandırmaktaki kastınız daireyi bir kenara atıp işletme hakkını peşkeş çekmek midir?

Bilinmesini isteriz ki savunduklarımızın bir bir ortaya çıkmasının olumsuzluğu bizleri üzsede, haklı çıkmaktan üzüntü duysakda, Tel-Sen, olana bitene kayıtsız kalmayacak, mücadelesine devam edecek, uyarmaya, toplumu bilgilendirmeye devam edecektir en önemlisi kavgasına şiddetini artırarak devam edecektir."

 

Kaynak: Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.