1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEL- SEN İLK EYLEM KARARINI AÇIKLADI...
TEL- SEN İLK EYLEM KARARINI AÇIKLADI...

TEL- SEN İLK EYLEM KARARINI AÇIKLADI...

Tel-Sen Yönetim Kurulu olarak yapacaklarını duyurdukları bir dizi protesto etme eylemlerinin ilkini

A+A-

 

Tel-Sen Yönetim Kurulu olarak yapacaklarını duyurdukları bir dizi protesto etme eylemlerinin ilkini 31 Temmuz perşembe saat 10:00 da KKTURKCELL Genel Müdürlüğü’ne siyah çelenk koyarak gerçekleştirme kararı aldı. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Haberleşme de örgütlü ve Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığında yetkili sendika Tel-Sen, ülkenin haberleşmesinde yanlış adımların atılmaya çalışıldığına dikkat çekmek konuyu kamuoyu ile paylaşmak ve tekelleşmeye çalışanlarla tekelleşmenin önünü açmaya çalışanları kınamak en önemlisi de müsaade etmemek adına bir dizi eylem kararı aldığımızı dün açıklamıştık. Açıklamamızdan sonra yaşanan gelişmeleri değerlendirdik ve sonrasında ilk eylemimizi ısrarla haberleşmeyi tekeline almaya çalıştığına inandığımız KKTURKCELL Genel Müdürlüğü’ne siyah çelenk koyarak gerçekleştirmeye karar verdik.

Tel-Sen Yönetim Kurulu KKTURKCELL’e fiber optik kablo hattı çekme izni verilmesinin yanlışlarını defalarca belirtmiş ve gerekli makamları kamuoyu önünde uyarmıştır. Ancak hükümetin her ne hikmetse sanki KKTURKCELL’e imtiyaz tanıma zorunluluğu varmış gibi davranması oldukça manidar bulan sendikamız buna engel olmak için tüm yasal haklarını kullanarak her defasında dozunu artıracağımız çeşitli eylemler düzenleyecektir.

Telekomünikasyon Dairesinin vermiş olduğu hizmetlerle ilgili bir başkası tarafından ayni hizmetlerin ne zaman verilebileceği Elektronik Haberleşme Yasasında belirtilmiştir. Hatırlanacağı gibi sendikamız bu konuda birçok girişim yapmış ve Sn Bakan göreve geldikten sonra da bu süre beş yıla çıkarılmıştır. Burada amaç Telekomünikasyon Dairesinin geleceğini kurtarmak ve kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak ve halka ucuz, kaliteli çağdaş hizmetin götürülmesinin önünü açmaktır.

Tel-Sen hiçbir zaman haberleşmede sektörün elemanları tarafından verilen hizmetlerin kalitesinin yükseltilmesine karşı olmamıştır. Ancak Tel-Sen tekelleşmeye de taraf değildir ve müsaade etmeyecektir.

Herhangi bir protokol var mıdır?

GSM Operatörlerinin fiber optik hat döşeme yetkisi vardır söylemi bize göre tamamen safsatadır. Zaten böyle bir yetki olsa kimse protokoller peşinde koşmaz. KKTURKCELL tarafından Telekomünikasyon Dairesi’ne yazılan yazıda 24-01-2014 tarihli bir protokol olduğu iddia ediliyor. Sn. Bakan kamuoyuna herhangi bir protokol olup olmadığını açıklamalıdır. Bunu ısrarla talep ediyoruz. Bu protokol neyi kapsamaktadır yenisi yapılmaya çalışılarak daha ne istenmektedir.

Her defasında Telekomünikasyon Dairesi özelleşmeyecek diyen hükümet yetkilileri bilmelidirler ki tanınmaya çalışılan bu imtiyazlar dairenin yok olmasını sağlayacaktır. Şu anda gündemde olan KKTURKCELL’e fiber optik kablo hattı döşeme izni verilmesi bununla eş anlamlıdır. Bakanın karşıyım dediği tekelleşmenin ta kendisidir. Peşkeş çekmektir.

Son zamanlarda yapmış olduğumuz birçok basın açıklamamızda hiçbir imtiyaza müsaade etmeyeceğimizi belirtmiştik kararlılığımız devam etmektedir. Görmekteyiz ki kararlılığımız sınamak isteyenler var. Bu bağlamda haberleşmede örgütlü sendikamız Tel-Sen üzerine düşeni yapacaktır.

Tel-Sen Yönetim Kurulu Tekelleşmeye karşı ilk protesto eylemini KKTURKCELL Genel Müdürlüğü’ne 31 Temmuz perşembe günü saat 10:00’da siyah çelenk koyarak gerçekleştirecektir.

Yönetim Kurulu adına

Tamay Soysan

Başkan

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.