1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEL-SEN SOMA’DAKİ MADEN KAZASINA NEDEN OLANLARI KINADI
TEL-SEN SOMA’DAKİ MADEN KAZASINA NEDEN OLANLARI KINADI

TEL-SEN SOMA’DAKİ MADEN KAZASINA NEDEN OLANLARI KINADI

(Tel-Sen) Başkanı Tamay Soysan, Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen ve çok sayıda madencinin hayatını kaybetmesine neden olan kazaya neden olanları kınadı.

A+A-

Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) Başkanı Tamay Soysan, Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen ve çok sayıda madencinin hayatını kaybetmesine neden olan kazaya neden olanları kınadı.

Soysan yaptığı açıklamada, olayı “Türkiye’nin yaşamış olduğu en büyük işçi katliamı olarak” nitelendirerek, “Soma’daki maden işçilerinin maruz kaldığı durum özelleştirmelerin emekçi sınıflara daha fazla sömürünün, açlığın ve güvenliksiz çalışma koşullarının dayatılmasının ürünü” olduğunu savundu. 

Soysan, Tel-Sen’in yarın gerçekleştirileceği duyurulan Tüzük değişikliği ile ilgili Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı ve “Dünya Telekomünikasyon Günü” yemeğinin kaza nedeniyle ileriki bir tarihe ertelendiğini kaydetti.

Şehit olan madencilere Allah’tan rahmet, yakınları başta olmak üzere Türk halkına başsağlığı dileyen Soysan, mahsur durumda bulunan madencilerin ise, bir an önce sağ salim kurtulmasını temenni etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.