1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TELAFİSİ MÜMKÜN DEĞİL
TELAFİSİ MÜMKÜN DEĞİL

TELAFİSİ MÜMKÜN DEĞİL

Çevreyi yok eden ve KKTC yetkilileri tarafından görmezden gelinen taş ocakları, Rum basınında “Beşparmakları yediler” başlığıyla yayımlandı

A+A-

Beşparmak sıra dağlarında, yasadışı oldukları iddia edilen yaklaşık 24 taş ocağının dikkatsiz faaliyetleri yüzünden meydana gelen büyük çevre felaketi Rum bnasınının manşetine yerleşti.


Fileleftheros Gazetesi; “Beşparmakları yediler” başlığıyla verdiği haberde, dağın yarısından taş çıkarıldığını ve kısa zaman önce, Beşparmak dağlarındaki kaya parçalarının bir kısmının, dağın simgesi olan “beş parmak” görüntüsünü bozacak şekilde, çökme riskine sahip olduğunu ileri sürdü.


Rum Çevre Komiseri İoanna Panayotu, konu hakkında Rum Dışişleri Bakanı, AB Çevre Komiseri, Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri, İklim Değişikliğiyle ilgili AB Komiseri ve Kırsal Kalkınmadan sorumlu AB komiserine mektuplar gönderdiğini söyledi.

Panayotu, Rum Dışişleri Bakanlığı ve Tarım Bakanlığının Çevre Dairesi tarafından, meydana geldiği ileri sürülen çevre felaketi konusunda, kalıcı diplomatik girişimlerde bulunulduğunu kaydetti.

Panayotu, mektupta, 24 taş ocağı tarafından bölgeden dikkatsiz bir şekilde taş çıkarılmasından kaynaklanan çevresel sonuçlara değindi. Panayotu, bugüne kadar gerçekleşen felaketin telafisinin mümkün olmadığını iddia etti.

YOK OLUYOR HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.