1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TELEFON KARTINI KULLANINCA YAKAYI ELE VERDİ!
TELEFON KARTINI KULLANINCA YAKAYI ELE VERDİ!

TELEFON KARTINI KULLANINCA YAKAYI ELE VERDİ!

Kartı kullanınca yakayı ele verdi!

A+A-

Emine UYSAL

27 yaşındaki Mehmet Dikmen, “Rızık Market” isimli iş yerinin cam kapısını kırıp, kasti hasara uğrattıktan sonra içeriye girip, bin 87 TL değerindeki muhtelif markalarda sigara ile 6 adet hazır telefon kartı ve 200 TL nakit para çaldığı gerekçesiyle tutuklandı.

Latife Basdinç’e ait Rızık Market’ten 14 Ocak’ta çalınan 6 adet hazır telefon kartlarından birini kullanan Mehmet Dikmen tutuklanırken, polis çalınan kartları kullanan başkalarının da olduğunu açıkladı.

“Bina Açma”, “Hırsızlık” ve “Kasti Hasar” suçlamasıyla gözaltına alınan zanlı Mehmet Dikmen, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı İlhan Damdelen, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Ali Gencer’i dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Gencer, 14 Ocak 2017 tarihinde, 01.00-07.30 saatleri arasında, Küçük Kaymaklı’da İsmail Beyoğlu Caddesi üzerinde faaliyet gösteren “Rızık Market” isimli iş yerinin cam kapısının kırılarak kasti hasara uğrattıktan sonra içeriye girildiğini ve içerisinden 1087 TL değerindeki muhtelif markalarda sigara ile 6 adet hazır telefon kartı ve 200 TL nakit para çalındığını belirtti.

Polis memuru Ali Gencer, marketten çalınan telefon kartının takip edildiğini ve kartı kullanan Mehmet Dikmen’in mahkeme emriyle gözaltına alındığını kaydetti.

Zanlının sözlü veya yazılı herhangi bir izahatta bulunmadığını belirten Gencer, diğer kart kullanıcıları olduğuna dikkat çekti.

Gencer, zanlının tahkikat amaçlı iki gün tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede söz alan zanlı Mehmet Dikmen, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Polis arkadaşlar baksın. Kartları nereden aldığımı hatırlamıyorum” dedi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının tahkikat amaçlı iki gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.