1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. TELEFONUNUZU KAYBEDERSENİZ
TELEFONUNUZU KAYBEDERSENİZ

TELEFONUNUZU KAYBEDERSENİZ

İşte onu bulmanın müthiş yolu..

A+A-

Çin'de bir kadının iPhone'ununu çalan hırsız, kadının tehditkar mesajını görünce çaldığı telefonun içindeki 1000 kişilik rehber kaydını kağıda yazıp kadına geri gönderdi.

Çin'de akıllara durgunluk veren bir hırsızlık olayı yaşandı. Çin'de başka biriyle aynı taksiyi paylaşan Zou Bin isimli kadın taksiden indiğinde iPhone'unun yanında olmadığını fark etti. 

Telefonu takside çaldırdığına emin olan Bin ise başka bir telefonu kullanarak kendi telefonuna mesaj çekti. 'Senin taksideki kişi olduğunu biliyorum, telefonumu hemen geri gönder, nasılsa senin nerede olduğunu bulurum. Biraz aklın varsa bunu yaparsın" şeklinde tehditkar bir mesaj yollayan Bin açık adresi olarak da işyerini gösterdi. Bin'in çalıştığı işyeri ise özellikle Çin'de çetelerle yoğun bir bağlantısı olan bir gece kulübüydü.

Hırsız durumun vehametini farkedince telefonu sahibine geri göndermedi; ancak ilginç bir yol izledi. Önce telefonda bulunan 1000'e yakın kişi rehberini tek tek elle yazan ve 11 sayfa halinde Bin'e yollayan hırsız, yolladığı mektubun içine çaldığı SIM kartı da koydu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.