1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "TELEKOMÜNİKASYON DAİRESİ’NDE ÇÖZÜM MALİ VE İDARİ ÖZERKLİKTİR”
"TELEKOMÜNİKASYON DAİRESİ’NDE ÇÖZÜM MALİ VE İDARİ ÖZERKLİKTİR”

"TELEKOMÜNİKASYON DAİRESİ’NDE ÇÖZÜM MALİ VE İDARİ ÖZERKLİKTİR”

Tel-Sen, Telekomünikasyon Dairesi’nde çözümün mali ve idari özerklikten geçtiğini bildirdi.

A+A-

Kıbrıs Türk Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası  (Tel-Sen), Telekomünikasyon Dairesi’nde çözümün mali ve idari özerklikten geçtiğini bildirdi.

Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan yazılı bir açıklamayla Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif’in basına yansıyan açıklamalarını eleştirdi.

Soysan, Bakan Kaşif’in “tekelleşmeden yana değilim” açıklamalarına atıfta bulunarak, uygulamalarla sürekli Telekomünikasyon Dairesi’nin önünün tıkanmaya çalışıldığını, verdiği hizmetlere göz konulduğunu ve elinden alınmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Soysan, “Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı başta olmak üzere hükümetin Telekomünikasyon Dairesi’nin yok olmasına sebep olacak, haberleşmede tekelleşmeye sebep olacak bu duruma seyirci kalması, sesini çıkarmaması da oldukça manidardır” ifadelerini kullandı.

Bakanı Kaşif’in “Telekomünikasyon Dairesi’nin sadece sabit telefon ve ADSL geliriyle yürümesi zor, Haberleşmenin kaliteli olması için projeler üretilmesi gerekir…” sözlerine işaret eden Soysan şu ifadeleri kullandı:

“Telekomünikasyon Dairesi’nin sadece ADSL ve sabit telefon geliri yoktur hatta tüm geliri Maliye Bakanlığı’nın geliri gibidir ve Telekomünikasyon Dairesi’ne yatırımla ilgili bir kuruş bütçede yer almamaktadır. Bakan bu durumun aşılması için ne yapmaktadır? Daire’nin yatırımsızlık nedeniyle iş yapamaz hale getirilmesine seyirci kalınmamalıdır”.

Soysan, Bakan Kaşif’in Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili kendi mühendislerine hazırlattığı projeye sahip çıkarak uygulamasını beklediklerini belirtti.

Soysan, Telekomünikasyon Dairesi’nin özelleşmeyeceğini söyleyenlerin uygulamalarına bakıldığında Daire’nin yok olacağının görüldüğünü ileri sürerek,  Kuzey Kıbrıs Turkcell’e fiber optik kablo hattı döşeme izni verilmesinin yok olma anlamına geldiğini ve tekelleşmenin ta kendisi olduğunu iddia etti.

Soysan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif’e Kuzey Kıbrıs Turkcell’in Telekomünikasyon Dairesi Müdürlüğü’ne yazdığı yazıda yapıldığından bahsettiği  24 Ocak 2014 tarihli protokolün ne olduğunu sordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.