1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TELEVİZYONU BEN ÇALMADIM
TELEVİZYONU BEN ÇALMADIM

TELEVİZYONU BEN ÇALMADIM

Televizyonu ben çalmadım

A+A-

Pencereden girdiği evden televizyon çalıp 600 TL’ye satarak sahtekârlıkla para temin ettiği iddiasıyla mahkemeye çıkarılan Cafer Zorba suçlamaları kabul etmedi:
 
“Daha önce kabul etmiştim”… Aycan Utkan’ın evinden televizyon çalmakla suçlanan Cafer Zorba, “daha önceki suçlamayı kabul etmiştim ama televizyonu ben çalmadım. Kesinlikle kabul etmiyorum” diye savunma yaptı ancak polis, televizyonun Zorba tarafından satıldığına dair ellerinde şikayet ve ifade olduğunu belirtti.

Ahmet İLKTAÇ

Benzer bir suçtan şu anda cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak bulunan Aytunç Aşaroğlu isimli kişiyle birlikte geçtiğimiz mayıs ayında, Aycan Utkan’ın Gazimağusa’daki evine girerek televizyonunu çaldıkları ve bu televizyonu bir başkasına sattıkları suçlamasıyla aranan Cafer Zorba isimli kişi, önceki gün yakalandı ve mahkemeye çıkarılarak tutuklandı. Mahkemede söz alan Zorba, daha önce işlemiş olduğu suçu kabul ettiğini belirterek “Ancak bu televizyonu ben çalmadım. Bu suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum” dedi.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan’ın huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ayşe Kaymak, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Hasan Derman’ı tanık olarak dinletti.

Tanık polis Hasan Derman, 19-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında Gazimağusa’da Glapsides Bölgesi’nde Aycan Utkan’ın evinin doğuya bakan açık vaziyetteki havalandırma penceresinden içeriye giren meçhul şahısların salon içerisinde bulunan Vestel marka 37 inç ebadındaki televizyonu hasar vermeden çaldıklarını söyledi.

Söz konusu meçhul şahısların giriş yaptıkları yerden çıktıklarını belirten Hasan Derman, mesele ile ilgili olarak yapılan soruşturmada alınan bilgi ışığında zanlı Cafer Zorba ve Aytunç Aşaroğlu’nun söz konusu televizyonu 2016 yılı Mayıs ayı sonlarında Sulhiye Tulgay’a 600 TL karşılığında sattıklarının tespit edildiğini bildirdi.

Zanlı Cafer Zorba’nın televizyonu satarak sahtekârlıkla 300 TL nakit parayı temin ettiğinin tespit edildiğini belirten Derman, zanlı Cafer Zorba’nın 9 Temmuz 2016 tarihinde Gazimağusa’da tespit edilerek mahkeme emri gereği tutuklandığını ve konu ile ilgili herhangi bir suçluluk kabul etmediğini dile getirdi.

Polis memuru, meselede zanlı durumunda bulunan Aytunç Aşaroğlu’nun 22 Mayıs 2016 tarihinden buyana benzer bir meseleden ötürü teminat şartlarını yerine getiremediği için hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde bulunduğunu söyledi.

Zanlılar aleyhine yürütülen polis soruşturmasının yeni başladığını ve bölgede faili meçhul hırsızlık olayları bulunduğunu anlatan tahkikat memuru, zanlının serbest kalması halinde soruşturmaya etki edebileceğini kaydederek, soruşturma maksatlı olarak zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Hasan Derman, Savcı Ayşe Kaymak’ın sorusuna verdiği yanıtta çalınan televizyonun zanlıdan satın alındığına yönelik şikayet ve ifadenin mevcut olduğunu da söyledi.

Savcı Ayşe Kaymak talep edilen süreyi 2 gün ile sınırlandırdı.

Zanlı Cafer Zorba ise mahkemenin söz vermesi üzerine tutukluluk talebine itirazı olmadığını açıkladı. Cafer Zorba, geçen sefer yaptığı suçu kabul ettiğini ancak bu seferki suçlamayı kesinlikle kabul etmediğini dile getirdi.

Yargıç Umut İnan ise zanlının soruşturma maksatlı 2 gün süreyle tutuklu kalmasını emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.