1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TELSİM MEYDAN OKUDU!
TELSİM MEYDAN OKUDU!

TELSİM MEYDAN OKUDU!

KKTC'den de meydan okuma...

A+A-

KARAS: “ALS HASTALIĞININ ÖNEMİNİN FARKINDAYIZ, ÖNCELİĞİMİZ BAĞIŞTA BULUNMAK”

ALS hastalığına dikkat çekmek ve hastalara yardımcı olacak maddi imkanları sağlamak amacıyla  başlatılan ve dünyada hızla büyüyen “Ice Bucket Challenge-(Buz Kovsıyla Meydan Okuma-Bir Kova Buz) kampanyasına Telsim Genel Müdürü de katıldı.

Sosyal medya aracılığıyla ALS hastalığına dikkat çekmek için tüm dünyada birçok ünlü kişinin başına bir kova buzlu su döktüğü ve ALS hastalığıyla mücadele için bağışta bulunduğu kampanya çerçevesinde Telsim Genel Müdürü Rasim Karas da “Telsim Girne Kapı Shop” önünde başından aşağı buzlu su dolu kova dökerek katıldı. 

Telsim’den yapılan açıklamaya göre, ALS hastalarının yaşadıkları zorlukların farkında olduğuna değinen Karas, hastalığın önemine vurgu yaparak, bu konuda farkındalık yaratmak adına Telsim olarak kampanyaya destek verdiklerini açıkladı. Karas açıklamasında, Telsim olarak önceliklerinin kampanyaya destek vermek olduğuna vurgu yaparak, Kıbrıs Türk MS Derneği Başkanı Ercan Saymen’e, bağış çekini takdim etti.
 
Telsim’e duyarlı davranışından dolayı teşekkür eden Saymen, bağış çekini ALS hastaları adına aldığını ifade ederek, ALS hastaları yasal bir statüye kavuşur kavuşmaz çeki  kendilerine teslim edeceğini söyledi.

Etkinlikte, Kıbrıs Türk Nörolojik Bilimler Derneği Genel Sekreteri Dr. Sıla Usar İncirli de hazır bulundu. İncirli, 2014 yılının “Dünya Beyin Yılı” olduğuna dikkati çekerek, dünya genelinde nörolojik hastalıkların önemine vurgu yapmak için kampanyalar yapıldığını söyledi ve “ice bucket” kampanyasının bu anlamda önemli bir kampanya olduğunu söyledi.

Hastalık hakkında toplumu bilgilendirmek için kısaca bilgi veren İncirli, Amyotrofik Lateral Skleroz’un (ALS), merkezi sinir sistemi ile ilgili bir hastalık olduğunu belirterek, omurilik ve beyin sapındaki motor nöronların erken yaşta yaşlanmasına neden olduğunu söylerek, hastalığın belirtilerden bahsetti. ALS’in ilerleyici bir hastalık olduğu için destekleyici tedavinin önemini vurgu yapan İncirli, yutkunma ve çiğneme zorluğu, ağrı olmaksızın, kollarda güçsüzlük, kaslarda bir erime veya bir seyirme şikayetiyle karşılaşanları uzman bir doktora danışmaya çağırdı.

ÜÇ KİŞİYE MEYDAN OKUNDU

Kampanyanın kuralı gereği üç kişiye meydan okuması gereken Karas, konuşmaların ardından, gazeteci Serhat İncirli, Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Mehmet Ali Yükselen ve İktisatbank Yönetim Kurulu Başkanı Mete Özmerter’e meydan okuyarak, bir kova buz dolu suyu başından aşağıya dökerek destek verdi. Kampanyanın kuralı  gereği Karas’ın meydan okuduğu 3 kişinin 24 saat içinde aynısını yapması gerekiyor.

Bu akım sayesinde Amerika’da çok kısa bir sürede içinde ALS için 15.5  milyon dolar bağış toplandı. Eski ABD Başkanı George W. Bush, Mark Zuckerberg, Bill Gates, Stephen King, Lady Gaga, Robert Downey Jr., Cristiano Ronaldo, Beyonce, Jennifer Lopez gibi dünyaca ünlü isimler kampanyaya destek verdi.

TAK

1408715370.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.