1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEMİNAT ŞARTLARINI YERİNE GETİREMEDİ!
TEMİNAT ŞARTLARINI YERİNE GETİREMEDİ!

TEMİNAT ŞARTLARINI YERİNE GETİREMEDİ!

15 bin TL sirkat etmişti...

A+A-

Teminat şartlarını yerine getiremedi

Dikmen’de Ahmet Ulutan’ın evine girerek 15 bin TL sirkat ettiği iddia edilen zanlı Ali Tarak hakkında yürütülen polis soruşturması tamamlandı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Boğaz Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Arif Alodalı, zanlı Ali Tarak’ın 4 Aralık tarihinde Dikmen’de meydana gelen “Geceleyin ev açma” ve “Sirkat” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Polis memuru, zanlının söz konusu tarihtesaat 22.00 sıralarında Dikmen’de sakin Ahmet Ulutan’ın ikametgahının batıya bakan penceresini hasara uğratmadan açarak eve girdiğini ve yatak odasında bulunan dolap içindeki ceketi ve ceketin cebindeki 15 bin TL’yi alarak, yine ayni pencereden evden çıkarak kaçtığını belirtti.

Zanlı Ali Tarak’ı dikmendeki ikametgahında tespit ettiklerini ifade eden polis, zanlının evinde yapılan armada söz konusu paranın bulunamadığını, Ahmet Ulutan’ın evinden sirkat edilen ceketin ise köy içerisinde yol kenarında atılı olarak bulunduğunu aktardı.

Bölgede bulunan kamera kayıtlarında yapılan incelemede zanlının Ahmet Ulutan’a ait ceket ile koştururken tespit edildiğini ve bölge sakinleri tarafından görüldüğünü ifade eden polis, zanlının suçu kabul etmediğini ve ifade vermediğini aktardı.

Zanlının KKTC vatandaşı olduğunu, yalnız yaşadığını ve poliste tutuklu kaldığı süre zarfından ziyaretine gelen kimsenin olmadığını kaydederek, zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak adına mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, zanlının işlediği iddia edilen suçun ciddiyetine dikkat çekerek, zanlının yargılanma aşamasında mahkemede hazır bulunmasını sağlamak adına yurt dışına çıkışının yasaklanmasını, haftada bir gün en yakın polis karakoluna İspat-I Vücut yapması ve KKTC Vatandaşı muteber bir kişinin 100 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartıyla tutuksuz yargılanmasını emretti. Ulutekin ayrıca, zanlının teminat şartlarını yerine getirememesi durumunda her hâlükârda cezaevine bekleyeceği sürenin 3 ayı geçmemesine direktif verdi. İlk etapta teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı Ali Tarak, Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.