1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEMİNATA BAĞLANDILAR!
TEMİNATA BAĞLANDILAR!

TEMİNATA BAĞLANDILAR!

Suçlarını itiraf ettiler

A+A-

Ledra Palace Sınır Kapısı’ndan KKTC’ye geçmek isterken uyuşturucu madde ile yakalanan Mehmet Çamurbasmaz ve Ali Kaşıkçı aleyhindeki soruşturma tamamlandı

Devrim DEMİR

Güney Kıbrıs’tan temin ettikleri uyuşturucu maddeyi KKTC’ye sokmak isterken yakalanan Çamurbasmaz ve Kaşıkçı aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Zanlılar dün teminat talebi ile yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlıların yargılanacakları güne kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 50 bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmalarına karar verdi.

Suçlarını itiraf ettiler

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Kağan Kurtbir, zanlı Mehmet Çamurbasmaz’ın 2 Mayıs tarihindeLedra Palace Sınır Kapısı’nda işlem yaptırdığı sırada polisler tarafından üzerinin aranması istendiği sırada kimliğini bırakıp olay yerinden kaçtığını anlattı.

Kurtbir, zanlının koşarak kaçtığı esnada 4 ayrı şeffaf naylona sarılı 4 gram hintkeneviri olduğuna inanılan uyuşturucu maddeyi yere attığını mahkemeye aktardı.

Kurtbir, aynı gün yakalanan zanlının konu maddeyi attığı yeri polise gösterdiğini belirterek, ifadesinde konu maddeyi Ali Kaşıkçı ile anlaşarak Güney’den ithal ettikleri itirafında bulunması üzerine Kaşıkçı’nın da aynı gün tutuklandığını söyledi.

Polis her iki zanlının vermiş oldukları gönüllü ifadelerinde suçlarını kabul ettiklerini ayrıca Nisan ayı içerisinde de yine aynı yolla 4 gram uyuşturucu alıp ülkeye giriş yaptıkları itirafında bulunduklarını mahkemeye aktardı.

Soruşturma devam ediyor

Polis memuru Kurtbir, zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlıların yargılanıncaya kadar uygun bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu.

Haber Kaynağı: Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.