1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEMİNATA BAĞLANDILAR!
TEMİNATA BAĞLANDILAR!

TEMİNATA BAĞLANDILAR!

Toplam 16 bin TL teminat ödeyecekler

A+A-

Mağusa’da yaklaşık 20 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yakalanan zanlı İsmail Yücel ve Ali Mithat Karabulut dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Gmaze Pir Baykur

Mağusa’da yaklaşık 20 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yakalanan zanlı İsmail Yücel ve Ali Mithat Karabulut almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
“Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" suçlarından mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Yücel ile Karabulut tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanırken, zanlılarla birlikte tutuklanan Mahmut İbrahim Benzer ise mesele ile bağlantısı olmadığının tespit edilmesi üzerine serbest bırakıldı.

Tahkikat tamamlandı
Meselenin tahkikat memuru Hasan Selvili, 27 Ekim tarihinde alınan bir bilgide zanlı İsmail Yücel’in kalmakta olduğu evde kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi. Alınan ihbar üzerine konu eve gidildiğini belirten Selvili, zanlı Ali Mithat Karabulut’un tasarrufunda bulundurduğu kağıt parçasına sarılı 1 gr ağırlığındaki Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi pencereden dışarıya attığının tespit edildiğini açıkladı. Selvili, evde yapılan aramada ise çamaşır makinesi içerisinde yaklaşık 15 gr, zanlı Karabulut’un yatak odasında ise yaklaşık 1 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler bulunduğunu belirtti. Selvili, akabinde konu evin önüne taksi ile gelen zanlı İsmail Yücel’in de tespit edilerek üzerinde arama yapıldığını ve zanlı Yücel’in tasarrufunda yaklaşık 3 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin bulunduğunu açıkladı. Zanlıların gönüllü ifade verdiklerini belirten Selvili, zanlıların konu maddeleri 25 Ekim tarihinde Mağusa’da 2 bin TL karşılığında 20 gr olarak aldıklarını itiraf ettiklerini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Selvili, zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Toplam 16 bin TL teminat ödeyecekler
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı İsmail Yücel ile Ali Mithat Karabulut’un kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 8'er bin TL nakdi teminat ödemelerine, 1'er KKTC vatandaşının 50'şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmelerine ve zanlıların haftada 2 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi.

Yeni Bakış

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.