1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEMİNATI CEZAEVİ OLDU
TEMİNATI CEZAEVİ OLDU

TEMİNATI CEZAEVİ OLDU

Lapta’da hırsızlık için girdiği marketin güvenlik kameraları sayesinde yakalanan Mehmet Dikmen hakkındaki soruşturma tamamlandı

A+A-

Lapta’da hırsızlık için girdiği marketin güvenlik kameraları sayesinde yakalandıktan sonra birkaç hafta içerisinde Girne bölgesinde 6 markete girerek hırsızlık suçları işlediği belirlenen Mehmet Dikmen, dün yargılanıncaya kadar teminat emriyle hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Lefkoşa’da da benzer suçlardan askıda görüşülmeyi bekleyen davaları olduğu belirtilen Dikmen’in serbest kalması halinde suç işlemeye devam edeceğine bulgu yapan mahkeme, zanlının 2 ay süreyle cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır’ın huzuruna dün teminata bağlanılmak üzere çıkarılan Mehmet Dikmen’in aleyhindeki suçlarla ilgili olguları polis memuru Serkan Sakallı aktardı.

Serkan Sakallı, zanlının 2013 yılı Mayıs ile Haziran ayları arasında Girne bölgesinde meydana gelen birçok “dükkan açma, sirkat ve kasti hasar” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.   Sakallı, zanlının Girne bölgesinde 6 dükkan açtığını ve buralardan 8 bin 90 TL nakit para, bin 600 paket sigara, 23 set parfüm, 34 çift çorap ve bir spor çanta çaldığının tespit edildiğini belirtti.

Zanlının işlediği suçları kabul ettiğini anlatan Sakallı, zanlının Lefkoşa’daki Kaza Mahkemesi’nde de benzer suçlardan dolayı davalarının bulunduğunu kaydetti.Sakallı, zanlının TC ve KKTC vatandaşı olduğunu ve serbest kalması durumunda suç işlemeye devam edebileceğine işaret ederek, hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini istedi.

Savcı Mustafa Atakara, işlenen suçların Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldüğünü ve 7 yıla kadar hapislik cezası öngördüğüne dikkat çekti ve zanlının davaları görülünceye kadar 3 ay süreyle cezaevine gönderilmesini talep etti.

Yargıç Şerife Katip Kır, zanlının serbest kalması durumunda suç işlemeye devam edebileceğine bulgu yaparak, davaları görülünceye kadar 2 ay süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Kaynak:Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.