1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEMİNATI YERİNE GETİREMEDİ!
TEMİNATI YERİNE GETİREMEDİ!

TEMİNATI YERİNE GETİREMEDİ!

Teminatı yerine getiremedi!

A+A-

Abbas ELMAS

Yapımı devam etmekte olan bir inşaatın demirlerini çalan Ahmet Karacuva önceki gün polis tarafından tespit edilmesinin ardından dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarılarak yargılanıncaya kadar teminata bağlandı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube'de görevli Ömer Can,zanlı Ahmet Karacuva'nın önceki gün yapılan şikayet üzerine göz altına alındığını söyledi. Ömer Can, zanlının 9 Eylül tarihinde sabah saat 05.30 sıralarında Lefkoşa'da Şht. Mustafa Güren Sokakta bulunan ve Mustafa Özerin'e ait yapımı devam etmekte olan inşaatın demirlerini çaldığını söyledi.

Can, Ahmet Karacuva'nın, inşaatın yaklaşık 250 kilo 8'lik inşaat demirlerini "sirkat" ederek isuzu marka JP 841 plakalı aracına yükleyerek olay yerinden kaçtığını,poliste kaldığı sürede verdiği gönüllü ifade de ise suçunu kabul ettiğini söyledi. Ahmet Karacuva'nın KKTC vatandaşı olduğunu ifade eden Ömer Can, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadıyla mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit, zanlı Ahmet Karacuva'nın ileride davalarında hazır bulunmasını sağlamak için yurt dışına çıkışını yasaklanmasını, KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 10 Bin TL'lik kefalet senedi imzalaması şartıyla tutuksuz yargılanmasını emretti. Mahkemenin teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı Ahmet Karacuva, Merkezi Cezaevine gönderildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.