1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEPEBAŞI LALE FESTIVALI 15-16 MART’TA DÜZENLENECEK
TEPEBAŞI LALE FESTIVALI 15-16 MART’TA DÜZENLENECEK

TEPEBAŞI LALE FESTIVALI 15-16 MART’TA DÜZENLENECEK

10. Geleneksel Tepebaşı (Yorgoz) Lale Festivali 15-16 Mart’ta köy ilkokulunda düzenlenecek.

A+A-

Geleneksel Tepebaşı (Yorgoz) Lale Festivali 15-16 Mart’ta köy ilkokulunda düzenlenecek.

Tepebaşı Kültür Sanat ve Doğayı Koruma Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre, halka “Kıbrıs Lalesi’ni korumaya yardımcı ol! Çiçeğini veya herhangi bir kısmını doğadan toplama ve köylerdeki satıcılardan alma” çağrısında bulunan ve bu yıl 10’cusu yapılacak festival, saat 10.00’da köydeki Lale Anıtı’ndan tören alanına doğru gerçekleştirilecek kortej yürüyüşüyle başlayacak.

Dernek tarafından organize edilen, dünyada sadece Kıbrıs’ta yetişen Medoş Lalesi’nin (Yorgoz Lalesi) tanıtılıp korunmasını hedefleyen Festival süresince, lale temalı fotoğraf yarışmasıyla lale yürüyüşleri düzenlenecek.

Tepebaşı İlkokulu bahçesinde kurulacak stantlarda Kıbrıs’a özgü el işi, yöresel yiyecek ve içecekler satılacak.

Festivalin ilk günü olan 15 Mart Cumartesi etkinlikler saat 10.30’daki yastık koşusuyla başlayacak. Bunu ödül töreni, konuşmalar ve halk dansları, modern dans gösterileri takip edecek.  İlk gün, body kangoo gösterisinin ardından saat 15.00’te Ahmet Zeyin’in müzik dinletisiyle tamamlanacak. 

Tepebaşı Yorgoz Lale Festivali 16 Mart Pazar günü saat 07.30’da Tepebaşı benzin istasyonu önünde buluşularak yapılacak doğa yürüyüşüyle başlayacak.

Festival, saat 10.30’da Velesbit Kulübü’nün bisiklet turu; Kıbrıs Havaları Derneği konseri, İki Toplumlu Müzik ve Folklor Ekibi’nin gösterisi, Eylem Afşaroğlu ile İbrahim Kırmızısakal, LTB Latino Turko ile Cevdet Aktepe’nin konseleriyle tamamlanacak.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.