1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEPEBAŞI LALE FESTİVALİ
TEPEBAŞI LALE FESTİVALİ

TEPEBAŞI LALE FESTİVALİ

Kıbrıs’a özgü endemik bir lale türü olan Tulipa Cypria’nın (Medoş/Yorgoz Lalesi) tanıtılıp korunmasını hedefleyen ‘Geleneksel Tepebaşı Lale Festivali’nin açılışı 15 Mart Cumartesi günü yapılacak.

A+A-

Kıbrıs’a  özgü endemik bir lale türü olan Tulipa Cypria’nın (Medoş/Yorgoz Lalesi) tanıtılıp korunmasını hedefleyen ‘Geleneksel Tepebaşı Lale Festivali’nin açılışı 15 Mart Cumartesi günü yapılacak.

Tepebaşı Kültür Sanat ve Doğayı Koruma Derneği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, onuncusu gerçekleştirilecek Festival, Cumartesi günü saat 10.00’da Tepebaşı’ndaki Lale Anıtı’ndan start alacak kortej yürüyüşü ile başlayacak.

Yürüyüşün ardından saat 10.30’da geleneksel yastık koşusu ile devam edecek Festivalde, kısa süre önce vefat eden, kuş fotoğrafları da çeken, Tepebaşı İlkokulu İngilizce Öğretmeni Süleyman Oğuz anısına düzenlenen ve lale fotoğraflarından oluşturulan serginin açılışı yapılacak.

Saat 11.00’de konukların yapacağı açılış konuşmalarının ardından sırasıyla halk dansları, modern dans gösterileri, “body kangoo” gösterileri yapılacak. İlk günkü etkinlikler saat 15.00’te Ahmet Zeyin’in vereceği konserle sona erecek.

Tepebaşı Lale Festivali 16 Mart Pazar günü ise saat 07.30’da Tepebaşı benzin istasyonu önünde buluşularak yapılacak doğa yürüyüşü ile başlayacak.

Doğa yürüyüşünün ardından 10.30’da Velesbit Kulübü’nün bisiklet turu ile devam edecek Festival, çeşitli halk dansları ekiplerinin sunacağı halk dansları gösterileri, klasik araba ve motosiklet gösterileri, Kıbrıs Havaları Derneği konseri, İki Toplumlu Müzik ve Folklor Ekibi’nin gösterisi, Eylem Afşaroğlu ve İbrahim Kırmızısakal, Fakülte, LTB Latino Turko ile Cevdet Aktepe’nin konserleri ile tamamlanacak.

Halka, “Kıbrıs Lalesi’ni korumaya yardımcı ol! Çiçeğini veya herhangi bir kısmını doğadan toplama ve köylerdeki satıcılardan alma!” çağrısı yapılacak festival süresince, dünyada sadece Kıbrıs’ta yetişen ve Medoş Lalesi adıyla da bilinen Yorgoz Lalesinin gözlemlenebileceği lale yürüyüşleri ve lale temalı fotoğraf yarışması düzenlenecek.

Festival çerçevesinde, Tepebaşı İlkokulu bahçesinde kurulacak stantlarda Kıbrıs’a özgü el işleri, yöresel yiyecek ve içecekler de satılacak.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.