1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TERHİSTEN SONRA YARGILANACAK!
TERHİSTEN SONRA YARGILANACAK!

TERHİSTEN SONRA YARGILANACAK!

"Araçtan fırladı!'

A+A-

Kermiya’da telli askeri bölgede göreve giderken kullandığı arazi tipi aracı devirerek Piyade Çavuş Enver Keskin’in ölümüne neden olmaktan suçlanan Piyade Er Günay Öztürkler teminata bağlandı.

Devrim DEMİR 

Lefkoşa Kermiya’da bulunan askeri birlik içerisinde 17 Mayıs tarihinde meydana gelen ve Piyade Çavuş Enver Keskin’in yaşamını yitirdiği trafik kazasında sorumlu görülen Piyade Er Günay Öztürkler tutuklanmasının ardından dün teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da Askeri Mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Yargıç Gökan Asafoğulları, Günay Öztürkler’in işlemiş olduğu suçun çok ciddi olduğunu ve ilerde Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacağını belirtti. Asafoğulları,  zanlının halen daha 4 aylık askerlik süresi bulunduğunu da göz önünde tutarak yargılanıncaya kadar yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 10 Bin TL nakdi teminat, KKTC vatandaşı 2 kefilin 50’şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Akçın: Keskin araçtan fırladı

Lefkoşa Adli Şubede görevli Müfettiş Muavini Behiç Akçın olayla ilgili bulguları mahkemeye aktardı.

Akçın Piyade Er zanlı Günay Öztürkler’in 17 Mayıs tarihinde Lefkoşa Metehan anayolunun doğusunda bulunan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 1 ‘inci Alay 3’ü Tabur 10’uncu Bölük sınırları içerisindeki toprak alanda kullanımında bulunan askeri aracı tehlikeli bir şekilde kullandığını anlattı.

Akçın, zanlının seyir halindeyken direksiyon hâkimiyetini kaybedip toprak yoldan çıkarak bir metre derinliğindeki hendek içerisine devrildiğini söyledi. Polis,  kazanın ardından araçta yolcu olarak bulunan ve aracın sağ ön koltuğunda yolcu olarak bulunan Piyade Çavuş Enver Keskin’in araçtan fırlayarak aracın sağ ön alt kısmında kalarak kaza yerinde hayatını kaybettiğini ifade etti.

Müfettiş Muavini Akçın, kaza sonucu aynı araçta yolcu olarak bulunan Piyade Er Cem Arçay’ında araçtan dışarı fırlayarak hafif bir şekilde yaralanıp kaldırıldığı Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan ilk yardım tedavisine müteakip ayni gün taburcu olduğunu belirtti.

“Ölüme sebebiyet vermekten” yargılanacak

Polis Müfettiş Muavini Behiç Akçın,  zanlı Günay Öztürkler’in alınan ifadeler ve yapılan tespitler doğrultusunda kazada sorumlu görüldüğünü aleyhine “dikkatsizlik ve tedbirsizlik” sonucu “acele ile araç kullanıp kaza yapmak” ve “başkasının ölümüne sebep olmaktan” dava getirildiğini belirtti.

Polis zanlının halen daha 4 aylık askerlik süresi bulunduğunu belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.