1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TERMOMETRELER DÜN 41 DERECEYİ GÖSTERDİ
TERMOMETRELER DÜN 41 DERECEYİ GÖSTERDİ

TERMOMETRELER DÜN 41 DERECEYİ GÖSTERDİ

Ülkemiz, en sıcak günlerini yaşıyor. Termometreler dün 41 dereceyi gösterdi

A+A-

UZMANLAR UYARIYOR… Sağlık uzmanları, kavurucu sıcakların yaşandığı şu günlerde güneş altında 10 dakikadan fazla kalınmaması uyarısında bulundu
Ülkemiz en sıcak günlerini yaşıyor. Termometreler dün 41 dereceyi gösterdi. Aşırı sıcak, vatandaşları bunaltıyor.

Meteoroloji Dairesi, bugün ve yarın ultraviyole radyasyonunun yüksek olacağı uyarısını yaparak, 11.00-16.00 saatleri arasında güneş altında fazla kalınmamasını önerdi.

Meteoroloji Dairesi, 2 Ağustos tarihine kadar en yüksek hava sıcaklığının 40 derece olacağını duyurdu.

Sağlık uzmanları da, kavurucu sıcakların yaşandığı şu günlerde güneş altında 10 dakikadan fazla kalınmaması uyarısında bulundu.

Dahiliye Uzmanı Dr. Güven Erkal, 11:00 ile 17:00 saatleri arasında ışınların daha dik geldiği için cilt yanığı ve cilt kanseri riski yarattığına dikkat çekerek, vatandaşların buna özen göstermesini istedi.

Dr. Erkal, “Hastalarımıza belli saatlerde dışarıya çıkmamayı öneriyoruz. Ama maalesef vatandaşlar, cilt kanserine neden olacak saatlerde deniz kenarlarında gayet güzel güneşleniyorlar” dedi.

Dr. Güven Erkal, bu sıcak günlerde vatandaşların sağlığını koruması için bol sıvı ve meyve tüketmelerini, ağır yağlı yemekler ve kızartmaları ise tercih etmemesini tavsiye etti.

Dr. Erkal ayrıca, yaz dönemi boyunca “gıda zehirlenmesinin” daha sık görüldüğüne dikkat çekerek, özellikle dışarıdan yemek yiyen kişilerin, temiz yerleri tercih etmeleri ve dikkatli olmalarını önerdi.

Sıcak hastalığa neden olabiliyor

Dahiliye Uzmanı Dr. Güven Erkal, sıcaktan rahatsızlanan ve baş dönmesi, mide bulantısı şikayeti ile hastaneye başvuran hastalar olduğunu belirtti.
Özellikle dışarıda çalışmak zorunda kalan kişilerin baş ağrısı, baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetleri ile hastaneye başvurduğunu söyleyen Erkal, yaşlı ve tansiyon hastalarının da tansiyon düzenlerinin bozulduğunu gözlemlediğini açıkladı.

İdrar söktürücü tansiyon ilaçları kullanan hastaların düşük tansiyon şikayetleri ile hastaneye başvurduğunu ifade eden Dr. Erkal, bu nedenle tansiyon hastalarının bu sıcak günlerde tansiyon ilaçlarını yeniden düzenlediklerini söyledi.

Dr. Erkal, “Aşırı sıcak, baş dönmesi, hatta baygınlığa neden olabiliyor. Yine bu sıcakların verdiği bunalım ve sıkıntının sebep olduğu tansiyon yükseklikleri olabiliyor. Bu kişilere de günlerini serin bir ortamda geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Kesinlikle, sabah 10:00 ile 18:00 saatlerinde bu tür hastalar dışarıya çıkmamasını öneriyoruz” dedi.

Hafta sonu ultraviyole radyasyonu yüksek olacak
Öte yandan Meteoroloji Dairesi bugün ve yarın ultraviyole radyasyonu yüksek olacağından, gerekli tedbirler alınmadan dışarı çıkılmaması gerektiğini yineledi.

Dairenin 27 Temmuz 2 Ağustos tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, söz konusu dönemde hava açık olacak.

En yüksek hava sıcaklığı iç kesimlerde 38 – 40 derece; sahillerde ise 35 – 37 derece dolayında seyredecek.

Rüzgâr; genellikle Güney ve Batı yönlerden orta kuvvette esecek.
Meteoroloji Dairesi, bugün ve yarın ultraviyole radyasyonu yüksek olacağından gerekli tedbirler alınmadan 11.00-16.00 saatleri arasında 10 dakikadan fazla güneş altında kalınmaması uyarısında bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.