1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TERÖR SALDIRISINA KARŞI TEDBİRLER…
TERÖR SALDIRISINA KARŞI TEDBİRLER…

TERÖR SALDIRISINA KARŞI TEDBİRLER…

“Milli Muhafız Ordusu Sokağa Çıkmıyor”

A+A-

RMMO SOKAĞA ÇIKMAYACAK

Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) olası terör saldırıları için alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkmayacağı belirtildi.

Politis gazetesi “Milli Muhafız Ordusu Sokağa Çıkmıyor” başlığıyla verdiği haberinde, olası bir terör saldırısını önlemek için alınan tedbirler çerçevesinde askerlerin sokağa çıkmasının söz konusu olmadığını yazdı.

Gazete RMMO’nun devletin güvenliğiyle ilgili konularda rol sahibi olduğunu, ancak bunların mevcut aşamada, yüksek risk altındaki siyasi “hedeflerin” korumaları ve polislerle birlikte devriye gezmesiyle ilgili olmadığını belirtti.

Gazeteye konuşan güvenilir kaynakların, RMMO’nun terör saldırısını önleme tedbirlerine katkı koymasıyla ilgili konunun, ordu mensuplarının yollarda gezmesiyle değil, RMMO’nun devletin geniş anti-terör planlamasına katılmasıyla ilgili olduğunu söylediğini aktaran gazete, RMMO’nun hali hazırda, “dekonfrantasyon hattı”nda denetimin güçlendirilmesi ve yüksek risk altındaki yerleşkelerin (kışlalar, üsler vs.) iç ve etrafına koruma sağlanmasıyla ilgili tedbirler aldığını kaydetti.

Aynı kaynağa göre gerektiği durumda RMMO’nun polisin aldığı tedbirlere katılması yönünde koordinasyonun olduğunu aktaran gazete, ancak şu ana kadar (Güney) Kıbrıs’ın terör faaliyetlerinin hedefinde olduğuna dair bir bilgi ya da belirti olmadığı için buna gerek duyulmadığını belirtti.

Terörün “asimetrik tehditler” çerçevesine dayandığını ve RMMO’nun da polis dışında diğer birimler gibi olağanüstü halleri göğüslemek için planlarının olduğunu kaydeden gazete, örneğin, Rum Telekomünikasyon İdaresi’nin (Cyta) siber saldırıları önlemek için kendine ait bir planının olduğunu yazdı.

RMMO’nun antiterör faaliyetleri için eğitimli askerler barındırdığını da kaydeden gazete, bu yönde eğitimlere devam edileceğini belirtti.

Simerini gazetesi ise edindiği bilgilere göre RMMO’nun terörle mücadele kapsamında iki yönde hazırlık yapıldığını yazdı.

Habere göre bunlardan biri “asimetrik tehditlere” karşı konulabilmesi için yapılan planlara adapte olunması, diğeri ise daimi personelin eğitimi.

ADALET BAKANI NİKOLAU

Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Yonas Nikolau da dün Polis liderliğiyle yaptığı görüşmenin ardından, terör faaliyetleri konusunda Güney Kıbrıs’ın doğrudan bir risk altında bulunmadığını, ancak önlem olması açısından tedbirler aldığını söyledi.

AB’nin uyguladığı genel politika çerçevesinde tedbirlerin birkaç aydır zaten uygulanmakta olduğunu belirten Nikolau, tedbirlerin risk olduğu sürece uzun bir süre uygulanacağını ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.