1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TESADÜF ESERİ ORTAYA ÇIKTI!
TESADÜF ESERİ ORTAYA ÇIKTI!

TESADÜF ESERİ ORTAYA ÇIKTI!

Güzelyurt Belediyesi’nin su hattı geçirmek amacıyla yürüttüğü çalışmalarda, tesadüf eseri;

A+A-

Güzelyurt Belediyesi’nin su hattı geçirmek amacıyla yürüttüğü çalışmalar esnasında, Gayretköy yakınındaki bir alanda tesadüf eseri, son derece kıymetli arkeolojik eserler ortaya çıktı.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Güzelyurt Şubesi’nin yürüttüğü kazı çalışmaları halen devam ediyor.
Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Güzelyurt Şube Amiri Emine Sivri, “Kazı alanı ve ele geçen buluntular hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti. Yaklaşık bir buçuk aylık bir süredir, devam eden kazı çalışmaları neticesinde ortaya çıkan buluntulardan, burasının kutsal bir tapınak olduğunu düşünüyoruz” dedi.
 
Kesin bilgi inceleme sonunda

Ancak, kazı ile ilgili kesin bilgilere, kazı neticesinde yapacağımız inceleme ve araştırmalar sonucunda ulaşabileceklerini de söyleyen Sivri ayrıca şunları kaydetti:

“Arkaik (M.Ö 750 – M.Ö 475 ), Klasik Dönem ( M.Ö 475 – M.Ö 325), Helenistik ve Roma dönemine tarihlendirilen kazı çalışmamızda bulunan eserler şu şekildedir: Pişmiş toprak ve kireç taşından heykeller ve heykel parçaları, idol, figürün ve pişmiş topraktan kandiller. Gayretköy kazısının, Kıbrıs arkeolojisinde, önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizde bu ve bunun gibi arkeolojik kazı alanlarının, ortaya çıkarılması çalışmaları desteklenmelidir. Bu vesile ile, kazı ekibimizdeki, Türkay Talaş, Hasan Saltanat, Can Kaşer, Arif Ünal ve ayrıca arkeolog arkadaşım Mehmet Şoföroğlu’na emeklerinden dolayı teşekkür ederim.”
Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Güzelyurt Şubesi’nin yürüttüğü kazı çalışmaları, Güzelyurt Belediyesi ve Güzelyurt Polis Müdürlüğü tarafından da destekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.