1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. TEŞKİLATA EVDEKİ YÜZDE 50 UYARISI
TEŞKİLATA EVDEKİ YÜZDE 50 UYARISI

TEŞKİLATA EVDEKİ YÜZDE 50 UYARISI

AK Parti teşkilatına gönderilen genelgede “Sokak provokasyonundan uzak durun, çelme takma gayretlerini sağduyuyla eritin” talimatı verildi.

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, partilileri provokasyonlardan uzak durmaya’ çağırdı.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Afrika seyahatine giderken havalimanında “Türkiye’nin en az yüzde 50’sini evlerinde zorla tutuyoruz” sözlerini sarfettiği 3 Haziran tarihini taşıyan genelgede, “ideolojik marjinal grupların, ana muhalefet partisinin de çanak tutmasıyla huzur ortamını bozmak ve geçmişte Türkiye’nin gelişimini sekteye uğratmak için ortaya konan senaryolara benzer bir senaryonun tekrar sahneye konmak istediği” savunuldu.

AĞAÇ HESABI: Genelgede, Gezi Parkı’yla başlayan eylemlerin gerekçesine işarete edilirken, 10 yıllık AK Parti iktidarı döneminde 2 milyar 711 milyon 637 bin fidan dikildiği kaydedildi. 5-10 ağacı bahane ederek, buradan “iktidar devşirme” umuduna kapılanların sandıkta tecelli eden millet iradesinden umudunu kestikleri ifade edilen genelgede, teşkilata şu mesajların verildiği öğrenildi:

SERİNKANLILIĞINIZI KORUYUN: “Büyük Türkiye ideali ve millet sevdalısı bir partinin teşkilatları olarak bu tür durumlarda yapmamız gereken; sağduyumuzu asla kaybetmemek ve serinkanlılığımızı korumaktır.

PROVOKASYONLARDAN UZAK DURUN: Teşkilat mensuplarımızı sokağa inmeye ve taşkınlığa davet eden her türlü provokasyondan uzak durmalıyız. Milletimiz zaten bütün olup bitenleri görmekte ve maşeri vicdan herkese hak ettiği notu en güzel şekilde vermektedir.

SOSYAL MEDYA UYARISI: Bizler, bu milletin birer ferdi ve aynı zamanda Türkiye’yi şaha kaldıran bir partinin mensupları olarak, AK kadrolara yakışır basireti ve feraseti göstermeli, milletimize ve iktidarımıza çelme takma gayretlerini sağduyumuzla eritmeliyiz. Bu sebepledir ki her türlü eylem ve söylemimize dikkat etmeli, özellikle sosyal medyayı kullanırken kılı kırk yarmalı, ince eleyip sık dokumalı ve büyük Türkiye idealine gölge düşürmek isteyenlere asla malzeme vermemeliyiz.”

Başbakan’a fahri doktora

Başbakan Tayyip Erdoğan Kuzey Afrika ülkelerini kapsayan gezisinin ikinci durağı Cezayir’e geçti. Cezayir Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a cübbesini de sunan Rektör Prof.Dr. Tahir Haccar, “İnsani ve sosyal ilimlerle insanlığa katkısı” dolayısıyla Erdoğan’a fahri doktora unvanı verdiklerini açıkladı. Törende Cezayirli bir kız öğrenci de Karadeniz türküsü ‘Ben Seni Sevduğumi’yi okuyarak sürpriz yaptı. Başbakan bugün gezinin son durağı Tunus’taki temaslarının ardından yurda dönecek. 

 

Kaynak: Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.