1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TESPİT EDİLENLER...
TESPİT EDİLENLER...

TESPİT EDİLENLER...

Sprey boyayla hız limitlerini değiştiren... hız tespit kameralarını boyayarak zarar verenler...

A+A-

Son günlerde uyarıcı trafik levhaları üzerindeki hız limitlerinin sprey boyayla değiştirilmesi ve hız tespit kameralarının işlevini bozacak şekilde boyanması, Karayolları Dairesi’ni harekete geçirdi. Bundan böyle devlet malına zarar verenler, yakalanmaları halinde mahkemeye sevk edilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, “Uyarıcı trafik levhalarının üzerindeki hız limitleri üzerinde oynanıyor. Hız tespit kameraları çeşitli renklerle boyanıyor. Bu devlet malına zarardır. Suçtur. Sürücüleri yanıltır ve kaza yapmasına neden olur. İnsanların hayatları ile oynuyorlar. İnsan hayatı ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur” dedi.

Son haftalarda ardı ardına yaşanan ve tüm ülkede büyük üzüntü yaşanmasına neden olan ölümlü trafik kazalarına dikkat çeken Erduran, trafikte sürücüleri yanıltacak, dikkatlerini kaçıracak şekilde trafik levha ve işaretlerine müdahale eden kişileri gören duyarlı vatandaşların, bu durumu bakanlığa veya polise bildirmesini istedi.

Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, “Bu kişilerin yakalanması halinde dairemiz, şikâyetçi olacak ve bu kişilerin mahkemeye sevk edilmesinde ısrarcı olacaktır” dedi.

Erduran, duyarsız kişilerce boyanarak, okunmaz hale getirilen tabelaların bilgi verici levhalar ve yol standartlarını belli eden işaretler olduğuna da dikkat çekti.

“Alo 115’e bildirin”

Hasan Nihat Erduran, levhaları yerinden söken veya boyayarak devlet malına zarar veren kişileri gören tanıkların, Alo 115 ihbar hattına bildirmesini istedi. Erduran, bu suçu işleyen kişileri gören vatandaşlara, araçlarının plaka numarasına dikkat edip, ihbar etmeleri çağrısı yaptı.

Erduran, “Bu suçu işleyenleri ayrıca, Karayolları Şubeleri’ne, Karayolları Dairesi Müdürlüğü’ne veya Ulaştırma Bakanlığı’na bildirmelerini rica ediyoruz. Bu yurttaşlık görevidir. Çevre ile ilgili konuları Alo 123’e, asayiş ile ilgili 155, orman yangınlarını Alo 177’ye bildirmelerini istiyoruz. Duyarlı vatandaşlar, trafik levhalarını yerinden söken, boyayan kişileri 155 polis hattına da bildirebilirler” dedi.
 
Levhaları görünmez hale

getirmek de suçtur 

Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat, ülkemizdeki tüm kavşaklarda yer alan reklam tabelalarının sürücülerin görüşünü engellediğini açıkladı.

Erduran, uyarıcı trafik levhalarının 4,5 metre yanına başka levha koyarak, uyarıcı trafik levhalarını görünmez hale getirmenin suç olduğuna dikkat çekti.

Erduran, “Bu levhalar uluslararası lisandadır. Çin’de de, Japonya’da da, Rusya’da da aynı levhalar kullanılır. Tüm kavşaklarda bu sorun var. Reklam tabelaları görüşü engelliyor ve kazalara sebep oluyor. Reklam tabelalarının yazı karakterlerinin küçük olması dikkat dağıtıyor ve kazaya sebep oluyor. Bu konuda da çalışma başlatıldı” diye konuştu.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.