1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. TEYZESİ GÖZLERİNİ OYDU!
TEYZESİ GÖZLERİNİ OYDU!

TEYZESİ GÖZLERİNİ OYDU!

Çin'de altı yaşındaki bir çocuğun gözlerini oyan kişinin teyzesi olduğu ileri sürüldü

A+A-

Ülkenin kuzeyindeki Shanxi eyaletinde geçen hafta 6 yaşındaki Guo Bin simli çocuğun gözlerini oyan kişinin, teyzesi Zhang Huiying olduğu ileri sürüldü. Çin medyasına göre, çocuğun kan izleri, teyzesinin elbisesinde bulundu.

KANLAR İÇİNDE BULUNMUŞTU

Çin’in resmi medyasına göre yerel polis, olayın duyulmasından sonra teyze Zhang’ın 6 gün sonra kuyuya atlayarak intihar ettiğini duyurdu. Çin’de ve dünyada büyük yanı uyandıran olay, Guo Bin adlı çocuğun 24 Ağustos’ta sokakta oynarken, kaybolması ve saatler sonra çiftçi ailesi tarafından gözleri oyulmuş bir şekilde bulunmasıyla duyulmuştu. Akşam yemeği için dışarıdan eve gelmeyen Guo, 5 saat sonra bir alanda yüzü kanlar içinde bulunmuş ve hastaneye kaldırılmıştı.

HASTANEDE FARK EDİLDİ

Hastanede çocuğun gözlerinin oyulmuş olduğu fark edilmişti. Olayın yankıları sürerken, olaydan 6 gün sonra kuyuya atlayarak intihar eden teyze Zhang’ın, Guo’nun gözlerini oyan kişi olabileceği belirtilmişti ancak çocuğun babası, iki aile arasındaki ilişkilerin iyi olduğunu ve böyle bir şeye ihtimal vermediğini söylemişti.

KORNEALARI YOK

İlk olarak çocuğun gözlerinde kornea bulunmadığı iddiaları, işi organ mafyasının yaptığını akılara getirmişti. Ancak polis, kanlar içinde bulunan gözlerde korneaların yerinde olduğunu bildirdi.

Doktorlar, çocuğun gözleri dışında sağlık durumun iyi olduğunu söylerken, polis, olayla bağlantısı olabilecek kişiler hakkında bilgi verenlere 100 bin yuan (16 bin 340 dolar) ödül verileceğini duyurmuştu.

Resmi Xinhu ajansının haberinde "Kandırılarak boş bir alana götürülen çocuğun gözleri, kimliği bilinmeyen bir kadın tarafından oyuldu." ifadelerine yer verilmişti.

Çocuğun annesi Wang’a göre, Guo’yu hastanede ziyaret eden bir Hong Konglu doktor çocuğun ışığı ve şekilleri algılayabilmesi için ücretsiz elektronik göz takmayı önerdi ve operasyonu ücretsiz yapacak.

Yine medyaya yansıyan haberlere göre, olayın ardından gözleri oyulan çocuğun ailesine yapılan bağışların 800 bin yuanı (130 bin 500 dolar) buluğdu kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.