1. HABERLER

  2. SPOR

  3. TFF 2010-2011 SEZONU KARARINI VERDİ
TFF 2010-2011 SEZONU KARARINI VERDİ

TFF 2010-2011 SEZONU KARARINI VERDİ

Türkiye Futbol Federasyonu Trabzonspor'un 2010-2011 sezonunun tescilinin iptali...

A+A-

Türkiye Futbol Federasyonu milli maç öncesi Adana'da toplandı.

Hilton Oteli'nde bir araya gelen yöneticiler; Trabzonspor Kulübü'nün 2010-2011 sezonu lig tescilinin iptali için yaptığı başvuruyu oy çoğunluğuyla reddetti.

Adana'da alınan karar sonrası Trabzonspor'un Tahkim Kurulu'na başvurma hakkı bulunduğu ve Tahkim'de alınacak kararın ise son söz olacağı belirtiliyor.

Çakıroğlu'nun açıklamaları!

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Çakıroğlu: "Eğer bu yönetim bizim hakkımız olan kupayı vermeyip ligleri tescil etmeyecekse gitmesi için elimizden geleni Anadolu takımlarıyla birlikte yaparız."

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı, Trabzonspor'un 2010-2011 sezonunun tescilinin iptali için yaptığı başvurunun reddedildiğini bildirdi.

Beyazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzonspor Kulübü'nün, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 26. maddesinin 4. fıkrasındaki emredici hükmüne uyarak, 2010-2011 sezonuna dair liglerin tescili kararının iptalini talep ettiğini anımsattı.

TFF Yönetim Kurulu'nun Adana'da bir araya gelerek bir sonuca vardığını belirten Beyazlı, "Tescilin iptali istemiyle yapılan başvurunun değerlendirildiği toplantıda 10 üye hayır, 2 üye ise evet oyu kullandı. Bundan sonraki süreçte Trabzonspor TFF Tahkim Kurulu ya da UEFA nezdinde girişimlerini yapabilir ancak bu kararı ben içime sindiremiyorum. Bu noktadan sonra burada olup olmamanın da bir anlamı yok. Bizler sadece adaletin olmasını istiyoruz, bunun için çalışıyoruz. Ne yazık ki bugün alınan bu karar hala bir şeylerin değişmediğini gösteriyor" diye konuştu.

"Karar bizi şaşırtmadı"

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu ise çıkan sonuca şaşırmadığını ifade ederek, "Trabzonspor'un hak ettiği şampiyonluk kupasını istemesine karşılık verilen bu karar bizi şaşırtmadı. Biz sadece haklarımızı arıyoruz ve resmi yol neyse onu takip ediyoruz. Eğer bu yönetim bizim hakkımız olan kupayı vermeyip ligleri tescil etmeyecekse gitmesi için elimizden geleni Anadolu takımlarıyla birlikte yaparız" dedi.

HACIOSMANOĞLU 31 EKİMDE KUPA İÇİN TFF'YE BAŞVURMUŞTU

Trabzonspor Kulübü, 2010-2011 sezonu şampiyonluğunun kendilerine verilmesi için TFF Yönetim Kurulu'na başvuru yapmıştı.

Başvuru için 31 Ekim günü TFF binasına gelen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, dilekçeyi verdikten sonra TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile yaklaşık iki saat görüşmüştü.

TFF Başkan Vekili Ufuk Özerten ile birlikte çıkışta gazetecilere açıklama yapan Hacıosmanoğlu, "Kulüp olarak resmi müracaat yapmamız gerekiyordu, onu yaptık. İsteğimiz, Türk futbolunun gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde hizmet etmesi ve herkesin de bu konuda üzerine düşeni layıkıyla yerine getirmesidir" demişti.

Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ufuk Özerten ise bordo mavili kulübün başvurusunun gerektiği şekilde inceleneceğini belirterek "Başkanımızla başbaşa görüştüler. Verilen dilekçenin içeriğini bilmiyorum. Trabzonspor'un verdiği dilekçe, yönetim kurulumuzda gerekli şekilde incelenecek ve cevabı verilecektir" diye konuşmuştu.

TFF Yönetim Kurulu, bugün Adana'da yaptığı toplantıda Trabzonspor'un tablebini görüştü. Toplantıda bordo mavili kulübün 2010-2011 sezonunun tescilinin iptali ve şampiyonluğun kendilerine verilmesi yönündeki talebinin reddine karar verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.