1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TGF’NİN SONUÇ BİLDİRGESİNDE KIBRIS KONUSUNA DA YER VERİLDİ
TGF’NİN SONUÇ BİLDİRGESİNDE KIBRIS KONUSUNA DA YER VERİLDİ

TGF’NİN SONUÇ BİLDİRGESİNDE KIBRIS KONUSUNA DA YER VERİLDİ

TGF’nin Sonuç Bildirgesinde Kıbrıs konusuna da yer verildi

A+A-

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun (TGF) Elazığ’da yapılan Başkanlar Konseyi toplantısının sonuç bildirgesinde Kıbrıs konusuna da yer verildi.

Toplantıda KKTC’yi Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti ve Haber Kameramanları Birliği temsil etti.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti’nden verilen bilgiye göre, TGF Başkan Vekili ve Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca başkanlığında yapılan toplantıda konuşan TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, özellikle Anadolu Basını’nın içinde bulunduğu duruma değindi, ulusal basına destek verilmesi gerektiğine işaret etti.

Basın sektörünün sorunlarının tartışıldığı Başkanlar Konseyi toplantısının sonuç bildirgesinde, Kıbrıs sorununa çözüm çabalarına destek verilirken, adil ve kalıcı, aynı zamanda siyasi eşitliğe dayalı ve Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini öngören iki toplumlu iki bölgeli, federal bir çözüm arzusu dile getirildi.

Toplantıda ayrıca, “RTÜK’ün KKTC televizyon kanallarına verdiği uydu yayın lisanslarını son zamanlarda tanımama ya da kapatma girişimlerinin kabul edilemez olduğu” ifade edilirken, “böyle bir politikanın iki ülke arasındaki ilişkileri olumsuz yönde etkileyebileceği” kaydedildi. TGF’nin konuyu yakından izlemeye aldığı da belirtildi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.