1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. THALASSAEMİA DERNEĞİ, SORUNLARININ GİDERİLMESİ İÇİN SAĞLIK VE ÇALIŞMA BAKANLIKLARINDAN KATKI BEKLEDİĞİNİ AÇIKLADI
THALASSAEMİA DERNEĞİ, SORUNLARININ GİDERİLMESİ İÇİN SAĞLIK VE ÇALIŞMA BAKANLIKLARINDAN KATKI BEKLEDİĞİNİ AÇIKLADI

THALASSAEMİA DERNEĞİ, SORUNLARININ GİDERİLMESİ İÇİN SAĞLIK VE ÇALIŞMA BAKANLIKLARINDAN KATKI BEKLEDİĞİNİ AÇIKLADI

Thalassaemia Derneği, sorunlarının giderilmesi için Sağlık ve Çalışma Bakanlıklarından katkı beklediğini açıkladı.

A+A-

Thalassaemia Derneği, sorunlarının giderilmesi için Sağlık ve Çalışma Bakanlıklarından katkı beklediğini açıkladı.

Dernek Başkanı Ahmet Varoğlu,  derneğin kurulduğu günden bugüne gerçekleştirdikleri başarıları anlatarak, Thalassaemianın tedavisiyle ilgili olan ihtiyaçların büyük çoğunluğu sağlansa da, hala bir takım sorunlarının çözülemediğini kaydetti.

Bugün artık yetişkin ve aile sahibi olan 150 Thalassaemialının maalesef yine kan bulma problemleri bulunduğunu, özürlüleri koruma rehabilite ve istihdam yasası uygulanmadığı için hala işsiz olan ve mağdur olan üyeleri olduğunu,  Thalassaemia merkezinin yıllardır bakım ve onarım görmediği için tadilat gerektiğini ve merkezde kadrosu bulunan 2.doktorun halen görevlendirilmediğini dile getiren Varoğlu, “Belirtmiş olduğumuz sorunların acilen giderilmesi için Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı katkı koymalıdır” dedi.

Varoğlu, derneğin kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kan bağışları konusunda halkın duyarlılığının artırılması ve kan merkezi personelinin artırılarak ikinci ekibin oluşturulması için sağlık bakanlığının gerekli çalışmaları başlattığını kaydederek, “Özürlüler Yasası’nın uygulanarak yasada belirtildiği üzere her 25 personele 1 özürlü istihdamı yapılması için Çalışma Bakanlığı yaptırım uygulamalıdır” dedi.

Varoğlu açıklamasının devamında şunları söyledi;
“1978’den beridir derneğimizin kuruluşunda görev alan Dr. Nuray Yeşiladalı ve tüm gönüllülere, eski başkan ve yönetim kurulu üyelerimize, Thalassaemia merkezinde görev alan doktor ve hemşirelerimize, halen Thalassaemia Merkezi’nde görev alan ve tedavilerimizi yapan Dr. Dilek Yazman ve Dr. Begüm Sadıkoğlu’na, özveriyle çalışan Kan Bankası personeline, tüm çalışanlara ve bizlere kan bağışlarıyla hayat veren tüm kan bağışçılarına teşekkürlerimizi iletmek isterim.  Kaliteli bir yaşam için mücadeleye devam edeceğimizi bildirir derneğimizin 36.yılını kutlarım.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.