1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. THASSOS ADASI YANIYOR
THASSOS ADASI YANIYOR

THASSOS ADASI YANIYOR

Yunanistan'ın Thassos Adası yanıyor

A+A-

Yunanistan'ın kuzeyinde yer alan Thassos Adası'nda cuma gününden beri süren orman yangınında beş bin dönüm ormanlık ve çalılık arazi kül olurken, alevlerin tehdit ettiği Kallirahi ve Marion yerleşim birimleri boşaltıldı.

Thassos Belediye Başkanı Kostas Haciemmanuil, tüm çabalara rağmen bölgede esen şiddetli rüzgarlar nedeniyle yangının halen kontrol altına alınamadığını belirterek, gece verilen aranın ardından sabah erken saatlerde yeniden başlayan yangın söndürme çalışmalarına 5 yangın söndürme uçağı ile bir helikopterin yanı sıra, çok sayıda itfaiyeci ve gönüllü vatandaşların katıldığını söyledi.

Adadaki yangının kontrol altına alınması için Doğu Makedonya ve Trakya bölgesindeki tüm itfaiye birimlerinin alarma geçirildiğini ifade eden Haciemmanuil, yangının yayılmasını önlemek için orduya ait çok sayıda zırhlı aracın da Thassos'a getirildiğini belirtti. Haciemmanuil, üç gündür süren yangında, adada 1989 yılında çıkan büyük yangının ardından ekilen ağaçların büyük bölümünün yandığına işaret etti.

Diğer yandan, kısa bir süre önce başkent Atina yakınlarında çıkan orman yangınlarıyla ilgili iki vatandaşın gözaltına alındığı bildirildi.

Yapılan açıklamada, Attiki bölgesinde Markopulu ve İerovuni'de çıkan orman yangınlarıyla ilişkili olarak Kapandriti ve Oropo'da yakalanan 67 ve 56 yaşındaki kişilerin otomobillerinde yapılan aramada şişe ve bidonlar içerisinde yanıcı madde ele geçirildiği belirtildi.

Yunanistan'da, başkent Atina'nın da yer aldığı Attiki bölgesinde art arda çıkan yangınların ardından ormanlık alanlara gece saatlerinde giriş ve çıkışlar yasaklanmıştı.

Hürriyet

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.