1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. THY ÇALIŞANLARI DA REHİN ALINDI!
THY ÇALIŞANLARI DA REHİN ALINDI!

THY ÇALIŞANLARI DA REHİN ALINDI!

Rehine krizi;

A+A-

Mali’nin başkenti Bamako’da El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü bir otele saldırı düzenledi. 170 kişiyi rehin alan saldırganlara, Fransız ve ABD'li özel kuvvetlerin desteğiyle operasyon düzenlendi. Mali Güvenlik Bakanı, rehine krizinin sona erdiğini ve 18 can kaybı olduğunu açıkladı. Rehineler arasındaki 7 THY personeli de kurtarıldı.

 

 

Mali’nin başkenti Bamako’da bulunan Radisson oteli sabah erken saatlerde yaklaşık 10 kişilik silahlı bir grup tarafından saldırıya uğradı. Mali güvenlik güçleri tarafından otelin etrafı kordona alındı. Saldırıyı El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü üstlendi. Çalışanlar hariç otelde yaklaşık 170 kişiyi rehin alan örgüt, Kuran-ı Kerim'den ayetleri ezberden okuyabilen bazı rehineleri serbest bıraktı. Kurtarma operasyonu öncesi toplamda yaklaşık 80 kişi serbest bırakıldı ya da kurtarıldı.

Mali Güvenlik Bakanı Salif Traore, TSİ 17.45'te rehine krizinin sona erdiğini, operasyon sonucu 18 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Otelde hiç rehine kalmadığını vurgulayan Malili bakan, güvenlik güçlerinin kaçan ve saklanan saldırganların izini sürdüğünü ifade etti.

Reuters'a konuşan bir Birleşmiş Milletler Barış Gücü askeri, otelden 27 ceset çıkarıldığını söyledi. AFP'ye bilgi veren Mali ordusundan bir yetkili, saldırganlardan ikisinin öldürüldüğünü açıkladı.

7 THY çalışanı serbest

Otelde kalan 7 THY çalışanının tamamı serbest kaldı. Önce THY personelinin 5'i kurtarıldı. Ardından akşam saatlerinde bir personel daha serbest kaldı. İsimleri öğrenilen personel İsmail Yerli, Murat Arat, Lütfiye Deniz Kıvrak, Şerife Kavacık, Mehmet Atmaca ve Eray Sevim.

7 THY personeli Mali'deki Türk Büyükelçiliğine götürüldü. Personeli Türkiye'ye geri getirecek uçak TSİ 19.00'da İstanbul'dan kalkacak.

Fransız ve ABD'li özel kuvvetler yardım etti

Oteldeki turistler arasında 7 Çinli ve 20 Hintli bulunuyordu. Hindistan Dışişleri Bakanlığı, oteldeki 20 Hintlinin güvenle tahliye edildiğini açıkladı. Air France havayolları da oteldeki 12 çalışanının kurtarıldığını duyurdu.

Fransa, 40 kişilik özel kuvvetler ekibini Mali polisine destek amacıyla gönderdi. Ayrıca ABD'li bir özel kuvvetler timi de oteldeki 6 ABD'li rehineyi kurtardı.

Otel yüzde 90 doluydu

Rehine krizinin yaşandığı, yüzde 90'ı dolu 190 odalı lüks otelde, ülkede görev yapan BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) yetkilileri, Fransız havayolu şirketi Air France gibi başkente aktarma yapan bazı hava yolu şirketleri çalışanların da konakladığı ifade ediliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.