1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. THY UÇAĞI ABD'YE ZORUNLU İNİŞ YAPTI
THY UÇAĞI ABD'YE ZORUNLU İNİŞ YAPTI

THY UÇAĞI ABD'YE ZORUNLU İNİŞ YAPTI

Bemuda Üçgeni'nde arıza yaptı

A+A-

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Havana seferini yapan uçağı Washington'a zorunlu iniş yaptı

 

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Havana seferini yapan Airbus 330 tipi uçağı teknik arıza nedeniyle Washington'a zorunlu iniş yaptı.

Uçakta bulunan İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Atlantik Okyanusu'nda geçmişte çok sayıda uçak ve geminin kaybolduğu yer olarak bilinen ve "Bermuda Şeytan Üçgeni" diye adlandırılan bölgenin üzerinden geçerken arızanın meydana geldiğini söyledi.

TEKNİK ARIZA NEDENİYLE WASHİNGTON'A İNDİ

Türk Hava Yolları'nın gece saat 02.10'dan Küba'nın başkenti Havana'ya gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan havalanan TK 183 sefer sayılı uçağı, teknik bir arıza nedeniyle ABD'nin başkenti Washington'a indi. Airbus 330 tipi uçakta 173 yetişkin yolcu ile 2 bebek bulunuyordu.

ÇAĞLAR: "UÇAK BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ ÜZERİNDE ARIZALANDI"

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar ve beraberindeki heyetin de arızalanan uçakta seyahat ettiği öğrenildi. THY uçağının, Atlantik Okyanusu'nda geçmişte çok sayıda uçak ve geminin kaybolduğu yer olarak bilinen ve "Bermuda Şeytan Üçgeni" diye adlandırılan bölgenin üzerinden geçerken arızalandığını söyleyen İbrahim Çağlar, "Küba'ya yaklaşmışken Bermuda Üçgeni üzerinde motor arıza verdi. Uçak içerisinde elektrik kesildi. Pilotumuz arıza hakkında bilgi vererek daha yakın olduğu için Washington'a acil iniş yapacağımızı duyurdu. Hiçbir sorun yaşamadan Washington'a indik. Şu anda uçağın bakımı yapılıyor. En kısa sürede Küba'ya hareket edeceğiz her şey yolunda" dedi.

Gökhan ARTAN/ İSTANBUL

THY'YDEN AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul-Havana-Karakas seferini yaptığı sırada teknik arıza nedeniyle ABD'nin başkenti Washington'a zorunlu iniş yapan uçakla ilgili yetkili otoritelerle yapılan görüşme sonrasında, ABD vizesi olan 100 yolcunun yanı sıra vizesi olmayan 75 yolcuya da geçici vize çıkartıldığını, arıza giderilene kadar tüm yolcuların otellere alınmaya başlandığını, arızanın giderilmesi için teknik ekibin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, "TK 183" sefer sayılı İstanbul-Havana-Karakas uçağının teknik bir arıza nedeniyle Türkiye saati ile 15.45'te ABD'nin başkenti Washington'a indiği anımsatıldı.

Açıklamada, 173 yetişkin, 2 bebek olmak üzere 175 yolcunun bulunduğu "Airbus 330" tipi uçakta, on kabin ve üç uçuş ekibinin yer aldığı aktarılarak, "Yetkili otoritelerle yapılan görüşme sonrası, ABD vizesi olan 100 yolcunun yanı sıra vizesi olmayan 75 yolcuya da geçici vize çıkartıldı. Arıza giderilene kadar tüm yolcular otellere alınmaya başlandı. Arızanın giderilmesi için teknik ekibin çalışmaları sürmektedir." denildi.

Habertürk

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.