1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. THY'NİN AVRUPA'DA UÇAMADIĞI TEK YER
THY'NİN AVRUPA'DA UÇAMADIĞI TEK YER

THY'NİN AVRUPA'DA UÇAMADIĞI TEK YER

THY'nin Avrupa'da uçamadığı tek yer

A+A-

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Avrupa’da uçulmadık nokta bırakmadıklarını belirterek, “Bir tek Vatikan’a uçmuyoruz orada da havalimanı yok” dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, kurumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hürriyet gazetesine konuşan Topçu, 2018’e kadar her yıl ortalama yüzde 20 büyümeyi hedeflediklerini söyledi.

Topçu, “Şu anda en zayıf olduğumuz bölge orta Amerika bölgesi. Kolombiya, Venezuela, Küba ve Meksika için yönetim kurulu kararlarımız çıktı. Ayrıca Boston ve San Francisco için de kararlarımız alındı. Sipariş uçaklar geldikçe bu noktalara uçuşlara başlayacağız” dedi.

Avrupa’da uçulmadık nokta bırakmadıklarını vurgulayan Topçu, “Avrupa’da bir tek Vatikan’a uçmuyoruz orada da havalimanı yok. Pazar üzerinden kimseyle kavga etmek istemiyoruz. Tercihi yolcuya bırakmak istiyoruz. Tercih edilme oranı bizim lehimize genişliyor” şeklinde konuştu.

Hava-İş’te Ali Kemal Tatlıbal’ın başkan seçilmesini de değerlendiren Topçu, eski yönetimi ne istediğini bilmemekle suçladı.

Yeni yönetimle görüşebileceklerini belirten Hamdi Topçu, “305 personelin durumu da dahil her şeyi görüşürüz” diye konuştu.

THY Genel Müdürü Temel Kotil ile aralarındaki sorun olduğu yönündeki iddialara da değinen Topçu, “Her aile içinde tartışma olur. THY çok demokratik bir kuruluş. Doğal olarak farklı görüşlerde vardır. Ama bunlar yönetim zaafiyetine yol açmamıştır. Açmasına da müsaade etmem“ dedi.

Topçu, kadın kabin memurlarına getirilen kırmızı ruj yasağıyla ilgili olarak ise “Kendimizi anlatamadık. Uçağın iç dizaynı, döşemeninin koltuğun rengi vs. danışmanlarla belirleniyor. Hosteslerimizin kılık kıyafeti makyajı da bu strateji ile belirleniyor. Örneğin hiç ruj sürmemek de yasak. Estetik açıdan eleştirilere açığız. Ama bu yönde bir eleştiri görmedik” diye konuştu.


 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.