1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TİMES MEYDANI'NDAN DÜNYAYA ÇAĞRI!
TİMES MEYDANI'NDAN DÜNYAYA ÇAĞRI!

TİMES MEYDANI'NDAN DÜNYAYA ÇAĞRI!

Dünyaya çağrı

A+A-

Suriyelilerin yaşadıkları drama dikkati çekmek amacıyla hazırlanan farkındalık projesi kapsamında, New York'un Times Meydanı'ndaki dev ekranlara yansıtılan ünlü Yermuk Kampı fotoğrafı eşliğinde üç kez "ekmekli" flashmob gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler Yardım ve Çalışmalar Ajansı'nın (UNRWA), “LetUsThrough” (Geçişe izin ver) etiketi ile sosyal medya ağı üzerinden organize ettiği etkinlik, yerel saatle 19.30'da başladı ve aralıklarla 3 kez tekrarlandı.

Amerikalıların yanı sıra turistlerden de ilgi gören flashmob süresince, Yermuk Kampı'nda çekilen ve kısa sürede sosyal medya üzerinden milyonlara ulaşan ünlü fotoğraf, üzerindeki "Suriye'deki sivillere yardım için geçişe izin ver" yazısıyla Reuters binasında bulunan dev ekranlarda yayınlandı.


Fotoğrafların yanındaki bir başka ekranda da "Suriye'de 10 milyon insanın yardıma ihtiyacı var" ifadesi dikkati çekti.

Katılımcılarının sadece siyah ve beyaz renkli kıyafetler giydiği flashmob'a destek veren Times Meydanı'nda turistlerle fotoğraf çektiren çizgi film kahramanı kostümlü animatörler renkli görüntüler oluşturdu.

Her seferinde farklı kişilerin katıldığı flashmob'lar, organizatörler tarafından dağıtılan ekmekler 5 dakika boyunca havada tutularak gerçekleştirildi.

Bazı katılımcıların Suriye bayrağı taşıdıkları etkinlik sırasında herhangi bir slogan atılmadı. Fotoğraf yayının sona erdiği 5 dakika sonunda katılımcılar bir açıklama yapmadan dağıldı.

Flashmob eylemi, planlı bir şekilde aniden ortaya çıkan kalabalık bir grubun aynı anda aynı hareketi yapması eylemidir.

''BEN SURİYEYİM'' SERGİSİ

Öte yandan New York’ta, Rogue Vakfı'nın küresel girişimi olarak gerçekleştirilen Suriyeli göçmen çoçukların resimlerinden oluşan ''Ben Suriyeyim'' (I am Syria) adlı resim sergisi açıldı.

Lübnan'da göçmen kamplarında yaşayan Suriyeli çocukların yaptığı resimler, hayırsever galerici Kevin O'hanlon'un öncülüğünde, New York'un önde gelen çağdaş sanat merkezi Chelsea'de bulunan Rouge Space'de, sergilendi.

Daha önce ''Ben Haitiyim'' ve ''Ben Afganistanım'' adlı sanat projesinin devam olarak ''Ben Suriyeyim'' adlı serginin gerçekleşmesine öncülük eden İranlada asıllı galerici Kevin O'Hanlon, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lübnan'daki göçmen kamplarında kalan Suriyelilerin çocukların resimlerden oluşan sergi vasıtasıyla, Suriye krizinin insanların yaşamında neden olduğu drama dikkati çekerken, kamplarda yaşayan çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkarmayı arzuladığını bildirdi.

''Ben Suriyeyim'' adlı sergi projesini, Suriye İçin Yardım ve Uzlaşma (R&R For Syria) adlı STK'dan aldığı destekle gerçekleştiren O'Hanlon, sergideki resimlerin, geçen kasım ayında Lübnan'da Suriye sınırına yakın bölgedeki kamplarda kalan çocukların kafalarında canlandırdıklarından oluştuğunu kaydetti.

Dünyadaki savaş bölgelerinde sanatı desteklemek amacıyla bu bölgelere gittiğini belirten O'Hanlon, buralara malzeme ve öğretmen desteğinde de bulunuyor. O'Hanlon bugüne kadar, Afganistan, Mısır, Burma, Demokratik Kongo Cumhruiyeti ve Bangladeş'te de, çocukları ve yetişkin sanatçıları desteklediğini belirtti.

24 Mart'a kadar devam edecek serginin açılış resepsiyonunda, davetlilere içecek olarak küçük bardaklarda çay ile Ortadoğu yemeklerinden çeşitler sunuldu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.