1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TIP FAKÜLTESİ’NE KKTC İÇİN 5 KONTENJAN AYRILDI
TIP FAKÜLTESİ’NE  KKTC İÇİN  5 KONTENJAN AYRILDI

TIP FAKÜLTESİ’NE KKTC İÇİN 5 KONTENJAN AYRILDI

DAÜ GİRİŞ VE BURS SINAVI 6 HAZİRAN’DA…

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) , KKTC öğrencilerine yönelik 2013 Giriş ve Burs Sınavı 6 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Sınav,  10.00-12.30 saatleri arasında DAÜ Kampüsü ile Lefkoşa’da Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu olmak üzere iki merkezde tek oturumda yapılacak.

Sınav başvuruları, 2 Mayıs-5  Haziran tarihleri arasında  DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne, 20 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında da  DAÜ Lefkoşa İrtibat Bürosu’na yapılabilecek. Başvurular on-line olarak da yapılabiliyor.

Görsel yetenek gerektiren programların yetenek sınavları ise 3-4 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Bu sınava girecek adayların önceden randevu alması gerekiyor.  Yetenek sınavına girecek adaylar ayrıca DAÜ Giriş Sınavı’na da girecekler.

Geçen yıl Marmara Üniversitesi ile ortak program dahilinde açılan Tıp Fakültesi’ne 2013-2014 Akademik Yılı’nda 55 kontenjan ayrılırken bu kontenjanların sadece 5’i KKTC uyruklu öğrencilere ayrıldı.
Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da meslek lisesi mezunları ilgili ön lisans programlarına sınavsız kayıt yaptırabilecekler.
Kolejlerin müfredatları da dikkate alınarak  DAÜ’nün bölümlerine GCE A, GCE AS  IGCSE/GCSE O ile öğrenci kabul edilecek.

BASIN TOPLANTISI

DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Nadiri ile Doç. Dr. Mustafa Uyguroğlu, DAÜ Akademik İşler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nidai Şemi, DAÜ Tower  Restoran’da basın toplantısı düzenleyerek sınav ve burslar hakkında bilgi verdi.

Basın toplantısında DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici de hazır bulundu.

NADİRİ

Prof. Dr. Halil Nadir, YÖK ve YÖDAK’tan onay alan 6 programın daha önümüzdeki akademik yılda eğitim vermeye başlayacağını belirtti.
Prof. Dr. Halil Nadiri, DAÜ olarak ekonomik krizi de dikkate alarak sınav başvuru ücretini 50 TL’den  25 TL’ye  düşürdüklerini söyledi.

Nadiri geçen yıl eğitime başlayan Tıp Fakültesi’ne 55 kontenjan ayrıldığını belirterek, bu kontenjanların  KKTC’ye 5, Türkiye’ye 10 ve üçüncü ülkelere de 40 şeklinde paylaştırıldığını ifade etti.

Sınavın KKTC uyruklu öğrencilere yönelik olduğuna dikkat çeken Nadiri, KKTC’de yaşayıp, KKTC liselerinden mezun olan ancak vatandaş olmayan adayların DAÜ’nün bölümlerine ancak  ÖSYM’nin sınavı sonucunda yerleşebileceklerini,  yerleştikleri takdirde KKTC uyruklu öğrencilerle aynı öğrenim harcını ödeyeceklerini ifade  etti.

UYGUROĞLU

DAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Uyguroğlu da burslarla ilgili bilgi verdi.

Buna göre, geçmiş yıllardaki burs politikası aynen devam edecek. Aynı daldaki  İngilizce  ve Türkçe programlar birlikte değerlendirilerek, taban puanı 500 olmak üzere birinciye yüzde 100,  taban puanı 400 olmak üzere 2’nci ve üçüncüye yüzde 50  ve taban puanı 300 olmak üzere 4, 5,6, ve 7’ncilere yüzde 25 burs verilecek.

Tıp Fakültesi için ise burs öngörülmedi.

ŞEMİ

DAÜ Akademik İşler Koordinatörü Nidai Şemi de sınavın Türkçe, Fen  Bilimleri Matematik ve Sosyal Bilimler olmak üzere 4 temel test ve 100 sorudan oluşacağını ifade etti.

Şemi sınavda 4 yanlışın 1 doğruyu götüreceğini belirterek, sınav sonuçlarının aynı gün DAÜ’nün  internet sayfası ve basın aracılığıyla açıklanacağını kaydetti.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.