1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TIP HAFTASI KUTLAMALARI
TIP HAFTASI KUTLAMALARI

TIP HAFTASI KUTLAMALARI

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği, Tıp Haftası kutlamalarına bugün Sağlık Bakanlığı önünden başlayıp Belediyeler Birliği önünde sona eren bisiklet turuyla start verdi.

A+A-

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği, Tıp Haftası kutlamalarına bugün Sağlık Bakanlığı önünden başlayıp Belediyeler Birliği önünde sona eren bisiklet turuyla start verdi.

Saat 09:00’da başlayan etkinlikte, Sağlık Bakanlığı’ndan surlar içine pedal çeviren birlik üyesi doktorlar, halkı sağlıklı yaşam için spor yapmaya, yerel yönetimleri de kentlerin alt yapılarını daha sağlıklı ve yaşanabilir planlamaları yönünde göreve çağırdı..

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin de doktorlarla birlikte pedal çevirdiği etkinlikte, Kıbrıs Türk Tabibler Birliği Başkanı Filiz Besim, Belediyeler Birliği önünde basın  açıklaması okudu..

BESİM

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim yaptığı açıklamada, Tıp Haftası kutlamalarına bugün başkent Lefkoşa’da pedal çevirerek start verdiklerini belirterek, etkinliği; hareketsiz yaşam yanında kentlerin daha sağlıklı ve yaşanabilir alt yapıya kavuşturulması için yerel yönetimlere düşen görevlere dikkat çekme amacıyla düzenlediklerini kaydetti.

Obezite, diyabet, kanser, kalp damar hastalıkları ve daha bir çok hastalığın en önemli nedenlerinden bir tanesinin hareketsiz yaşam olduğunu ifade eden Filiz Besim, insanların sağlıklı yaşam sürebilmeleri için hareket halinde olmaları gereğine vurgu yaptı.

“Bisiklet günlük yaşamımıza sokabileceğimiz hem çok güzel bir spor, hem de doğayı koruyan ucuz ve keyifli bir taşıttır. Ancak gelin görün ki; bizim şehir düzeneklerimizde değil bisikletli, yayaya dahi hareket alanı yoktur” diyen Tabipler Birliği Başkanı Filiz Besim, yerel yönetimlerin şehirlerde çağdaş ülkelerdeki gibi  yaya ve bisiklet yolları planlamaları gerektiğini söyledi.

Daha yaşanabilir  bir şehir ve çevre oluşturmanın zamanı gelip geçtiğine dikkat çeken Besim, halkın; temiz, çöplerden arınmış, bisiklet ve yaya yolu, spor yapılabilecek park, bahçe ve yaşam alanlarına gereksinim duyduğunu vurguladı.

Bisiklet turunu Belediyeler Birliği önünde sonlandırma nedenini; “yerel yönetimleri daha yaşanabilir kentler planlamaları yönünde göreve davet için”  şeklinde açıklayan Filiz Besim, bunun yanında Surlariçi’nin restorasyonun artık gündeme alınması gerektiğini belirtti.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de yaptığı açıklamada,  birliğin düzenlediği bisiklet turu etkinliğiyle Tıp Haftası kutlamalarına bu yıl farklı şekilde başladıklarını belirterek, güzel ve anlamlı bir etkinlik nedeniyle Birliğe teşekkür etti.

İçinde bulundukları tarihi, kültürel ve bölünmüş kentin çok daha güzel kullanılır olması gerektiğini ifade eden bakan Gülle, ülkenin öncelikli sektörü turizm olduğu gerçeğinden hareket ederek, herşeyi tarih ve kültür yönünden değerlendirmek gerektiğini kaydetti.

Bu yönde herkese,  sivil toplum örgütlerine büyük görevler düştüğünü ifade eden Bakan Gülle, baskı, yönlendirme ve katılımcı bir anlayışla karar verilmediği takdirde yol almanın zor olacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, sağlık için spor ve hareketin şart olduğunu da ifade ederek, yerel yönetimlerin bu yönde; bisiklet, yürüyüş yolu ve spor alanları oluşturmaları gerektiğini vurguladı.

TAK

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.