1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TIP-İŞ, BUGÜN HASTANELERDE GREVDE!
TIP-İŞ, BUGÜN HASTANELERDE GREVDE!

TIP-İŞ, BUGÜN HASTANELERDE GREVDE!

Tıp-İş, bugün hastanelerde grevde!

A+A-

Tıp-İş bugün 09:00-12:00 saatleri arasında kamu hastaneleri ve sağlık merkezlerinde uyarı grevine gideceğini, greve nöbetçi hekimler ve acilde görevli hekimler dışında tüm üyelerin katılacağını açıkladı.

Sendika, acil servislerde sadece gerçek acil tıbbi hizmete ihtiyaç duyan hastalara müdahale edileceğini belirtti.

Tıp-İş Başkanı Dr. Sıla Usar İncirli, yazılı açıklamasında, sağlık sistemindeki sorunların Kıbrıs sorunu kadar eski olduğunu; sorunların çözülmesi için yapılması gereken yasal düzenlemelerin yıllardır gelen geçen hükümetler tarafından ihmal edildiğini kaydetti.

Zamanında yapılması gerekenler yapılmadığı için bugün bu ihmalin doğurduğu kaotik ortamda hem hizmet veren hekim ve sağlık çalışanları, hem de hizmet bekleyen yurttaşların bunalmış durumda olduğunu ifade eden Sıla Usar İncirli, şunları kaydetti:

“Kamu sağlık merkezlerinde hekim eksiklikleri dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Yıllar önce hazırlanan, günümüz ihtiyaçlarına cevap vermesi mümkün olmayan Teşkilat Yasasındaki boş kadrolar dahi münhal edilmemektedir. Bazı branşlarda hizmetler eksiklikler nedeni ile aksayarak yürütülmektedir. Devlet az hekimle  çok iş yaptırma baskısını her geçen gün artırmaktadır. Hekimler yoğun çalışmaktan ötürü tükenmekte, hastalar arzu ettikleri hizmeti alamamaktadır. Bugün  kamu hastanelerinde onlarca sözleşmeli, onlarca mecburi hizmetçi hekim özlük haklarından yoksun olarak çalışmaktadır.

47/2010 numaralı “Göç Yasası”ndan sonra tüm kamu çalışanlarında olduğu gibi hekimlerin de özlük hakları kabul edilemeyecek düzeylere çekilmiştir.

Kamu hastaneleri ve sağlık merkezlerinin fiziki koşulları günümüzün gereklerinden çok uzaktır. Acil servis ve ameliyathanelerimiz bakımsız, olması gereken alt yapılardan yoksundur. Devlet hastanelerine yatırım yapılmamaktadır.

Devlet elini kamu sağlık hizmetlerinden çekme gayreti içinde olduğu için sözün bittiği yerde, grevdeyiz.

Sağlıkta tasarruf insan hayatından tasarruftur.  Hekimler insan hayatı için vardır. Kamu hastaneleri halkındır. Kamu hastanelerini çökertmeye çalışanlar halk düşmanıdır. Siz halkın hastanelerinden vazgeçmiş olabilirsiniz, biz vazgeçmedik. Kararlıyız, grevdeyiz.  Hükümet dikkat çektiğimiz konulara duyarsız kalmaya devam ederse eylemlerimiz artarak devam edecektir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.