1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TIP-İŞ, LEFKOŞA DEVLET HASTANESİ'NDE EYLEM YAPACAK
TIP-İŞ, LEFKOŞA DEVLET HASTANESİ'NDE EYLEM YAPACAK

TIP-İŞ, LEFKOŞA DEVLET HASTANESİ'NDE EYLEM YAPACAK

Tıp-İş, Lefkoşa Devlet Hastanesi'nde eylem yapacak

A+A-

Tıp-İş Başkanı Dr. Sıla Usar yaptığı yazılı açıklamada, sadece acil olan hastalara ve yatan hastalara hizmet verileceğini belirterek, saat 10.00’da Kardiyoloji Servisi’nde basın açıklaması yapılacağını kaydetti.

Usar, eksik hekim kadroları, hekimlerin sözleşmeli ve mecburi hizmetli olarak uzun süre çalıştırılması nedeni ile bugüne kadar hükümetlerle sayısız görüşmeler yapıldığına dikkat çekti.

Başka kamu kurumlarına istihdamlar sürerken hekim münhallarının oldukça yetersiz olması, hekimlerin özlük haklarından mahrum, yoğun çalıştırılmasını protesto etmek için bir süredir başka kurumlarda kamu hizmetine girişlerde sağlık kurullarını imzalamama eylemi başlatıldığını anımsan Usar, yeni hekim kadrolarının münhalı için hükümetin henüz bir iyileştirme adımı atmadığını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada belirtilen kadroların büyük bir bölümünün 2015 yılının başında ilan edilen ancak hala sınavları yapılmamış olan kadrolar olduğunu aktaran Usar, “Kaldı ki söz konusu kadrolar yeni istihdam bir yana sözleşmeli olan hekimleri bile kadrolamaktan çok uzaktır. Teşkilat Yasasının güncellenmesi ile ilgili çalışmalar bir türlü sonlandırılmamıştır” dedi.

Usar, sağlık sisteminde yaşanan sorunların kamuda çalışan hekimler arasında büyük huzursuzluk yarattığını belirterek, bunun sonucunda hekim istifalarının yaşandığını ve bazı branşlarda hizmetlerin aksadığını sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum