1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TIP-İŞ’E ÜYE HEKİMLER DE YARIN GREVDE OLACAK
TIP-İŞ’E ÜYE HEKİMLER DE YARIN GREVDE OLACAK

TIP-İŞ’E ÜYE HEKİMLER DE YARIN GREVDE OLACAK

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Sıla Usar, Sendikal Platform’un grev ve eylem kararını desteklediklerini açıklayarak, Tıp-İş’e üye hekimlerin yarın grevde olacağını duyurdu.

A+A-

USAR: “SENDİKAL PLATFORM'UN YARINKİ EYLEM VE GREV KARARLARINI DESTEKLİYORUZ...”

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Sıla Usar, Sendikal Platform’un grev ve eylem kararını desteklediklerini açıklayarak, Tıp-İş’e üye hekimlerin yarın grevde olacağını duyurdu.

Tıp-İş’in yeni mesai saatlerine uymayacağını da vurgulayan Usar, “Bu kararı tanımıyoruz. Talebimiz saatlerin geri çekilmesidir” dedi.

“HÜKÜMET VURDUMDUYMAZ TAVRINI DEVAM ETTİRİRSE SENDİKAL MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ”

Acil servislerde hizmet vereceklerini kaydeden Usar, servislerde yatan hastaları mağdur etmemek için de yatan hastalara sağlık hizmeti vermeye devam edeceklerini belirtti.

Tıp-İş Başkanı Sıla Usar, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“Sendikal Platform'un yarınki eylem ve grev kararlarını destekliyoruz. Hemşirelerin ve diğer sağlık çalışanlarının grevde olduğu ve birlikte çalışmamızı gerektiren birimlerde hizmet vermeyerek Sendikal Platform'un eylem ve grevlerine desteğimizi vereceğiz. Hükümet vurdumduymaz tavrını devam ettirirse sendikal mücadeleyi yükselteceğiz.”

“TOPLUMDA, SAATLERİN GERİ ÇEKİLMESİ KONUSUNDA TALEP VE UZLAŞI VAR”

Toplumda saatlerin 1 saat geri çekilmesi konusunda talep ve uzlaşı olduğunu kaydeden Usar, hükümetin bu konuda adım atmak yerine mevcut durumu daha karmaşık hale getirdiğini, mesai saatlerinde değişikliğe gittiğini söyledi.

“BAKIMSIZ YOLLAR... DENETİMSİZ TAŞITLAR..YÜREKLERİMİZİ DAĞLAYAN KAYIPLAR YAŞIYORUZ”

İnsanların ve çocukların karanlıkta ve güvensiz yollarda yolculuk yapmak zorunda kaldığını da ifade eden Usar, “Ülkemizde tüm yurttaşları üzen, acılar yaşatan yanlış uygulamalar devam ediyor. Uygar ülkelerin saat uygulaması ne yazık ki hiçbir mantıklı/bilimsel gerekçe olmadan ülkemizde uygulanmıyor. İnsanlarımız ve çocuklarımız karanlıkta güvensiz yollarda yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Bakımsız yollarda denetimsiz taşıtlar tehlike teşkil ediyor. Bütün bunların sonucunda yüreklerimizi dağlayan kayıplar yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.