1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TIP-İŞ’TEN SAĞLIK BAKANI GÜLLE’YE MEKTUP
TIP-İŞ’TEN SAĞLIK BAKANI GÜLLE’YE MEKTUP

TIP-İŞ’TEN SAĞLIK BAKANI GÜLLE’YE MEKTUP

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ) Başkanı Erol Şeherlioğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’ye sağlık alanında yaşanan sorunlar ve taleplerini içeren bir mektup gönderdi.

A+A-

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MEVCUT DURUMU SÜRDÜRÜLEMEZ”

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ) Başkanı Erol Şeherlioğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’ye sağlık alanında yaşanan sorunlar ve taleplerini içeren bir mektup gönderdi.

Basına açık mektubunda, sağlık çalışanlarının mevcut durumunun sürdürülemez ve kabul edilemez olduğunu belirten Şeherlioğlu, son on yıl içinde  Türkiye hükümetleri ile imzalanan  protokollerin uygulanması ile sağlık servislerinde yapılan tasarrufun, hizmetleri olumsuz etkilemeye devam ettiğini kaydetti.

Sağlıkta tasarruf politikalarının çalışanların özlük haklarını, istihdamı ve yatırımları geriye götürdüğünü ifade eden Şeherlioğlu, aksayan hizmetlerin Yakın Doğu Hastanesi’ne sevkler ve hizmet alımları gibi tasarruf politikalarına uymayan miktarlarda harcamalara yol açtığını iddia etti.

Şeherlioğlu, “Dayatma paketlere olan tepki sonucunda ortaya çıkan yeni halk iradesini dikkate almanızı bekliyoruz” dedi.

“TALEPLER”

Bakanlığın sağlık reformuna yönelik Sağlık Çalıştayı düzenlemeyi planladığını anımsatan Şeherlioğlu, sendikanın 2013 ve 2014 yılına yönelik bazı talepleri olduğunu, bu taleplere olumlu yaklaşılması durumunda çalıştaya katılacaklarını belirtti.

Şeherlioğlu, sendikanın 2013 yılı sonuna kadarki taleplerini 8 madde olarak düzenledi. Maddeler arasında 112 Komuta Kontrol merkezinin hekimsiz çalışmasının önlenmesi, hekim istihdamı, terfi kadrolarının açılması, randevulu sisteme geçiş için hastane yönetim kurullarının toplanmasının sağlanması, asistan hekim ve başhekimlerle ilgili konular yer alıyor.

Sendikanın 2014 yılı talepleri ise 10 madde olarak sıralanırken, maddeler arasında; istihdam, yasalarla ilgili düzenlemeler, hastane yönetim kurullarının yetkilendirilmesi, maaş ve ücret farklılıklarının eşitlenmesi, uzmanlık eğitimi ile uzmanlık dalı ve eğitim yeri konularında bakanlığın etkin rol alması, mecburi hizmetin kaldırılması gibi konular bulunuyor.

Şeherlioğlu, söz konusu talepler ve bakanlığın talepleri doğrultusunda işbirliği protokolü imzalamaya hazır olduklarını da belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.