1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tıp tarihine geçecek olay!
Tıp tarihine geçecek olay!

Tıp tarihine geçecek olay!

Tıp tarihine geçecek olay!

A+A-

Çinli bir hasta, tıp tarihine geçecek bir vakaya imza attı. Şiddetli karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye giden 55 yaşındaki adamın böbreğinden, acil olarak alındığı ameliyatla tam 420 taş çıkarıldı.

Çin Halk Cumhuriyetinin doğu kesiminde bulunan Zhejiang eyaletinin Jinhua kentinde yaşayan 55 yaşındaki He Dong adlı bir adam, şiddetli karın ağrısı şikâyetiyle başvurduğu hastanede acilen ameliyata alındı. Tomografisi çekilen adamın karın bölgesine, böbrek yerine adeta bir taş kütlesiyle karşılaşıldı. Acilen ameliyata alınan Dong’un böbreğinden, irili ufaklı tam 420 taş çıkarıldı.

Beslenme alışkanlığını anlatması üzerine, Uzakdoğu’ya özgü Tofu peynirini aşırı tüketmiş olmasından kaynaklandığı tahmin edilen yüzlerce böbrek taşının alınabilmesi için Çinli adamın, geldiği hastanede 2 saat bıçak altında kalması gerekti.


Dong’un ameliyatına giren Doktor Wei Yubin, vakayı, “Tofu peyniri gibi soya ürünlerinde yüksek miktarda kalsiyum bulunmaktadır ve bu aşırı kalsiyum, yeterince su tüketilmediğinde vücuttan başka türlü atılamamaktadır” diye özetledi. Su içmeyi sevmediğini ve aşırı miktarda Tofu peyniri tükettiğini belirten Çinli adama doktorları tarafından, yeme-içme alışkanlığını değiştirmesi tavsiyesinde bulunuldu.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.