1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Tıpta müthiş gelişme
Tıpta müthiş gelişme

Tıpta müthiş gelişme

Yeni çağ başlıyor.Ölümcüj hastalığa ağır darbe..

A+A-

İngiliz ve ABD’li bilim insanlarının ‘immünoterapi’ yöntemiyle kanser hastalarının tedavilerinde büyük başarı elde ettikleri açıklandı.

5 yıl içerisinde kemoterapinin yerine geçmesi planlanan yöntem, bağışıklık sisteminin kanserli hücrelere saldırmasına ve tümörleri yok etmesine dayanıyor. İmmunoterapi yönteminin, en ölümcül kanser türlerinden olan akciğer, böbrek, cilt, baş ve boyundaki kanserler üzerinde de etkili olacağı belirtiliyor. İngiltere’de yapılan araştırmalarda tedavi uygulanan cilt kanseri hastalarının yüzde 60’ında varolan tümörlerin küçüldüğü veya kontrol altına alındığı belirlendi.  Uzmanlar, immünoterapi yönteminin tümörün yapısına göre etkinliğini artırdığını vurgularken, ‘hastaların en az yarısında işe yaramasını beklediklerini’ belirtti.
‘2 yıl ömür verdi’
Tedavinin şu ana kadar uygulandığı hastalar arasında 61 yaşındaki İngiliz Vicky Brown da yer alıyor. Brown, 2006 yılında deri kanserine yakalandıktan sonra hastalık göğüs ve akciğerlerine kadar yayılmış. Uzun süre hastalıkla savaşan Brown’a 2013 yılında en fazla bir iki aylık ömrü kaldığı söylendi. İmmünoterapi yöntemini deneyen Brown, ‘Bu tedavi bana en az 2 yıl daha ömür verdi. Umarım çok daha fazlalarını da verir” dedi. İmmünoterapinin kanser tedavisi için gelecek vaad ettiğini vurgulayan uzmanlar, çalışmaların sürdüğünü de vurguladı.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.