1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TIR KASASINDA KAÇACAKTI
TIR KASASINDA KAÇACAKTI

TIR KASASINDA KAÇACAKTI

Tırın kasasına gizlenerek yurt dışına çıkış yapmak isterken...

A+A-

Girne Turizm Limanı’da önceki gün tır kasasına saklanarak yasadışı yollardan KKTC’den çıkış yapmaya çalışan Pakistan uyruklu Najeed Ullah ve tır şoförü Hüseyin Şengül polis tarafından gözaltına alınarak dün Girne’de yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede açıklama yapan polis, zanlı NajeedUllah’ın Nisan ayında Lefkoşa bölgesinde işlediği “Sahte belge düzenleme ve sahtekarlıkla para temini” suçlarından teminata bağlandığını ve zanlının Eylül ayı içinde teminat şartlarını değiştirerek yurt dışına çıkış yasağı şartıyla pasaportunu 30 gülüğüne geri aldığını söyledi.

Abbas ELMAS

Girne Turizm Limanı’da önceki gün tır kasasına saklanarak yasadışı yollardan KKTC’den çıkış yapmaya çalışan Pakistan uyruklu NajeedUllah ve tır şoförü Hüseyin Şengül polis tarafından gözaltına alınarak dün Girne’de yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Tosun, zanlıların 30 Eylül tarihinde Girne Turizm Limanı’nda meydana gelen “Suç işlemeye teşebbüs” suçundan methaldar olduklarını söyledi.

Zanlı NajeedUllah’ın söz konusu tarihte ve yerde saat 22.10 sıralarında zanlı Hüseyin Şengül’ün yönetiminde bulunan LM049 plakalı tırın kasasına gizlenerek yurt dışına çıkış yapmak isterken tespit edildiğini aktaran Tosun, her iki zanlının da gözaltına alındığını kaydetti.

Polis, Zanlı NajeedUllah’ın geçtiğimiz Nisan ayında Lefkoşa bölgesinde “Sahte belge düzenleme, sahte belgeyi tedavüle sürme ve sahtekarlıkla para temini” suçlarını işlediğini ve mahkeme tarafından teminat şartlarına bağlanarak yargılanıncaya kadar serbest bırakıldığını belirtti.

Zanlının Eylül ayı içinde mahkemeye yaptığı müracaat sonucunda, yurt dışına çıkış yasağı kaldırılmadan 30 gün süreyle pasaportunun kendisine geri verildiğini aktaran Hüseyin Tosun, zanlının tasarrufunda söz konusu pasaportun da bulunarak emare olarak alındığını söyledi.

Hüseyin Tosun, her iki zanlının olayla ilgili gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğine değinerek, zanlı NajeedUllah’ın verdiği ifadesinde kendisine yardımcı olan ikisi Türkiyeli 4 kişinin olduğunu söylediğini ifade etti.

Zanlılar hakkında başlatılan polis soruşturmasının henüz tamamlanmadığını, olayla bağlantılı bir çok kişinin arandığını ve zanlıların verdiği ifadelerin teyidinin yapılacağını kaydeden Tosun, her iki zanlının da 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların itirazı olmamasını dikkate alan Gire Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, zanlıların olayla bağlantılı olabileceklerine bulgu yaparak yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından her iki zanlının da 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.