1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TKÖD BAŞKANI AVCI, AMBULANSIN GEÇ GELMESİNDEN KAYNAKLANAN ÖLÜMLER YAŞANDIĞI İDDİALARININ ARAŞTIRILMASINI İSTEDİ
TKÖD BAŞKANI AVCI, AMBULANSIN GEÇ GELMESİNDEN KAYNAKLANAN ÖLÜMLER YAŞANDIĞI İDDİALARININ ARAŞTIRILMASINI İSTEDİ

TKÖD BAŞKANI AVCI, AMBULANSIN GEÇ GELMESİNDEN KAYNAKLANAN ÖLÜMLER YAŞANDIĞI İDDİALARININ ARAŞTIRILMASINI İSTEDİ

Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKÖD) Başkanı Mehmet Zeki Avcı, ambulansın geç gelmesinden kaynaklanan ölümlerin olduğuna yönelik bazı iddiaların araştırılması gerektiğini belirtti.

A+A-

Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKÖD) Başkanı Mehmet Zeki Avcı, ambulansın geç gelmesinden kaynaklanan ölümlerin olduğuna yönelik bazı iddiaların araştırılması gerektiğini belirtti. Avcı, iddiaların vatandaşların kendini güvende hissetmemesine yol açtığını ifade etti.

Avcı, dernek tarafından yapılan gözlemlerde ambulansın geç gelmesinden kaynaklanan ölümler yaşandığını tespit etmediklerini  kaydetti. Sağlık Bakanlığı müsteşarlığına mektup yazan Avcı, bunu basınla paylaştı.

Mektupta şu ifadelere yer veriliyor:

“Yerel bir gazetede bir inşaat firmasının satılık olan evleri için vermiş olduğu gazete ilanında ekte görüleceği gibi; ‘Yolumuzu açamazlar dediler yolun medeniyet olduğuna inananlara bu yolun sadece site sakinlerinin işine gelmediğini acil bir durumda polisin, ambulansın, itfaiyenin nasıl zor durumda kaldıklarını hatta bu yolda onlarca ölümlü kaza olduğunu ve bazen yetişemeyen ambulans yüzünden insanların kurtarılamadığını anlattık. Yolumuzu açtılar’ Trafik Kazalarını Önleme Derneği ve 2004 yılında 112 ambulans ağı yeniden yapılandırılmasında  Merkezi Ambulans Ağı Projesi Sorumlusu olarak görev yaptığımdan dolayı her ölümlü kazayı nedenleri ile birlikte irdelemek uğraşı içerisindeyiz. Bizim yaptığımız gözlemlerde 112 Ambulans Ağına bağlı ambulansların olay yerine geç intikalden dolayı insanların kurtarılamadığı tespitinde bulunmadık”

İddia doğruysa, bazı adımlar atılmasına ihtiyaç duyulacağını ifade eden Avcı, vakaların araştırılarak tespit edilmesi, 112 ambulans çalışmalarının düzenlenmesi, bulguların polis raporlarında yer alması, olayın yargıya taşınmasının gerekeceğini belirtti.

Avcı, “Bu iddia doğru değil ise; aynı gazetenin ayni boyutlu ve puntolarla Bakanlığınızın düzeltme yazısının yayınlanması beklentimiz olup görüşlerinize arz ederiz. Bu ilanla, vatandaşın can güvenliği açısından kendini güvende hissetmemesine, devlete olan güveninin azalmasına neden olunması yanında sadece daha çok mal satışı hedeflenmişse bunun düzeltilmesi de Bakanlığınıza düştüğü görüşündeyiz” dedi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.