1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. TL'DE KAYIPLAR HIZLA DEVAM EDİYOR!
TL'DE KAYIPLAR HIZLA DEVAM EDİYOR!

TL'DE KAYIPLAR HIZLA DEVAM EDİYOR!

TL’de kayıplar hızla devam ediyor

A+A-

Dün gece yarısı 4.80 seviyesini aşan çıkan dolar/TL, bugün 4.92 seviyesinin üzerine çıktı. Piyasa, Merkez Bankası’nın ne zaman aksiyon alacağını merak ediyor…

Türk Lirasında değer kaybı hız kesmiyor. Dün gün içerisinde 4.66 zirvesine çıkan ardından sınırlı da olsa gevşeyen dolar/TL, bugün yukarı yönlü hareketini sürdürüyor.

Güne 4.76 seviyesinden başlayan dolar/TL, saat 11.02’de 4.9270 seviyesine çıktı. Euro/TL ise aynı dakikalarda rekorunu 5.7694 seviyesine taşıdı. 

Dolar/TL’nin dün gece illikit piyasada 4.82 seviyesini geçmesi sonrası Tokyo’da Credit Agricole CIB Döviz birimi idari direktörü Yuji Saito, Türk Lirası’nda gece saatlerindeki sert düşüşe ilişkin “TL, işlemlerin New York’tan Tokyo’ya geçmesiyle birlikte ‘zararı durdur’ emirlerinin tetiklenmesi etkilenmiş olabilir” değerlendirmesinde bulunmuştu.

TCMB’nin ne zaman aksiyon alacağı merak ediliyor

Bankacılar TL’deki değer kaybının nedenini devam eden siyasi ve ekonomik endişeler ile faiz politikalarına bağlarken, benzer para birimlerinden negatif ayrışma trendi de her geçen gün kuvvetleniyor.

Bankacılar TCMB’den ve ekonomi yönetiminden son dönemde kaybolan güveni yeniden tesis edecek bir adım veya adımlar beklediklerini belirtiyor.

Birçok bankacı TCMB’nin 7 Haziran’daki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında “hatırı sayılır” bir faiz artışı yapacağına kesin gözüyle bakarken, bazı bankacılar TCMB’nin bu
tarihi de beklemeden bir adım atmak durumunda kalabileceğini belirtiyor. TCMB’den 7 Haziran’dan önce faiz artışı beklentisi TL’nin değer kaybettiği her geçen gün kuvvetleniyor.

TCMB’nin de yakından izlediği zimmi oynaklık endeksi TCMB’nin hatırı sayılır bir sıkılaştırma gerçekleştirdiği 2017 Ocak ayında görülen ve 24.80 seviyesine gittikçe yaklaşıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.