1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TMK HALKA DAYATILACAK”
“TMK HALKA DAYATILACAK”

“TMK HALKA DAYATILACAK”

“CUMHURBAŞKANI AKINCI ELİNİ MASAYA VURMALI”

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şenel Elcil, koalisyon hükümetinin kuruluş nedenlerini ve icraatlarını değerlendirerek, Taşınmaz Mal Komisyonu’yla ilgili ilginç iddialarda bulundu. Türkiye’nin Kıbrıs’taki mal hakları konusunda ağır bedeller ödediğini belirten Elcil, davalardan kurtulmak için 200 milyon Euro’dan 96 milyon Euro’yu ödediğini kaydederek, geri kalan parayı CTP-BG-UBP hükümetinin Taşınmaz Mal Komisyonu tasarısıyla birlikte halka ödettireceğini öne sürdü.

Kubilay KURÇER

Elcil, Yüksek Öğretim Denetleme ve Akreditasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Hüseyin Gökçekuş’u da sert bir dille eleştirerek, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın YÖDAK’la ilgili tavrını bir an önce ortaya koyması gerektiğini vurguladı. KTÖS Genel Sekreteri Şenel Elcil, Nazmi Pınar’ın sunduğu Ada Raporu programına konuk oldu.

“HÜKÜMETTEN UMUTLU DEĞİLİM”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) ile Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) temelinde ideolojik farklılıklarından ötürü hükümetin icraatlarının başarılı olacağından umutlu olmadığını belirten Şener Elcil, Kıbrıs konusunda iki partinin de “zıt” olduğunu dile getirdi. Hükümet programının henüz açıklanmadığını anlatan Şener Elcil, geçmiş hükümet programlarında icraatın görülmediğini kaydetti. CTP-BG-UBP koalisyonunun kurulma nedenleri yerine Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) ile CTP-BG’nin bozulma nedenlerine odaklanması gerektiğini belirten Elcil, Serdar Denktaş’ın servetini açıklamasını istedi.

“TMK HALKA DAYATILACAK”

Türkiye’nin Kıbrıs’taki mal hakları konusunda ağır bedeller ödediğini belirten Elcil, davalardan kurtulmak için 200 milyon Euro’dan 96 milyon Euro’yu ödediğini kaydederek, geri kalan parayı CTP-BG-UBP hükümetinin Taşınmaz Mal Komisyonu tasarısıyla birlikte halka ödettireceği iddiasında bulundu.

“CUMHURBAŞKANI AKINCI ELİNİ MASAYA VURMALI”

Şener Elcil, sahte diplomalar ve Yüksek Öğretim Denetleme Akreditasyon Kurulu ile ilgili iddialarla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bir açıklama yapmasını istedi. Cumhurbaşkanı’ndan “içişleriyle de ilgilenen cumhurbaşkanı olma” ile ilgili verdiği sözleri tutmasını isteyen Şener Elcil, yolsuzluklarla ilgili sorumluluğun Cumhurbaşkanı Akıncı’nın sırtında olduğunu belirtti.

Elcil, “Cumhurbaşkanı toplum önünde vereceği sınavdan başarıyla çıkması lazım. Cumhurbaşkanı Akıncı, toplum için elini masaya vurup tavrını ortaya koymalıdır.” şeklinde konuştu.

StarKıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.